Oblačno
13°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Rozhodujúci zápas s Rumunskom: Nechceme počítať, ale hrať, tvrdí Calzona
Zdielať na

Rozhodujúci zápas s Rumunskom: Nechceme počítať, ale hrať, tvrdí Calzona

FRANKFURT / Futbalové Slovensko je na nohách, v stredu (26.6.) sa rozhodne o tom, či Sokoli postúpia na majstrovstvách Európy zo skupiny. Našim posledným súperom v nej bude Rumunsko. Na istotu osemfinále stačí Slovákom aj bod.

​Prehru si Sokoli nepripúšťajú

Kalkulačky sú nažhavené, za istých okolností môžu Sokoli dokonca aj prehrať. Tento scenár si ale nepripúšťajú. "Sme profesionáli a tieto výpočty neriešime. Rumuni sú fyzicky aj takticky veľmi dobre pripravení. My máme ale svoj štýl a nerád by som ho menil," uviedol tréner reprezentácie SR Francesco Calzona. V tíme Rumunska naháňajú strach najmä Draguš a Stanciu, tréner má rešpekt aj pred ostatnými. "Nikdy sa nezameriavame na jednotlivcov, súpera vnímame ako kompaktný celok. Ich sympatickou črtou je neustála bojovnosť," dodal Calzona. 

V zápase s Belgickom fandili Calzonovi priamo na štadióne aj dcérka s manželkou, tentoraz do Frankfurtu nepricestujú. "Vždy sa teším, keď ma podporujú najbližší, ale nemyslím si, že sme Belgičanov zdolali vďaka nim. Víťazstvo si vybojovali chlapci na ihrisku," ukončil Calzona. Trojbodový výsledok budú chcieť zopakovať aj proti Rumunom.

Súvisiace články