Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Rosický rýpe do Slovákov: "V baráži končíte!"
Zdielať na

Rosický rýpe do Slovákov: "V baráži končíte!"

Keby som hral, tak ich porazíme! Keby, keby, keby...

"Škoda, že som pred mesiacom na Slovensku nemohol nastúpiť, pretože by boli v háji. So mnou v zostave by Česko vyhralo," citovali médiá za riekou Moravou odvážne vyjadrenia stredopoliara Arsenalu Londýn. Rosický proti Slovensku nenastúpil, po zranení kolena sa dostal iba na tribúnu a po takmer dvoch rokoch vybehol prvýkrát na súťažný trávnik až v nasledujúcom zápase so San Marínom (7:0).

"Teraz môžeme ľutovať, že sme na Slovensku nevyhrali. Nie sú to žiadni 'borci'," pritvrdil Rosický, ale zároveň priznal, že postupovú šancu český tím premrhal už skôr: "Zvrtlo sa to v iných zápasoch." Česi síce v sobotu zdolali doma Poľsko 2:0 a pod taktovkou trénera Ivana Hašeka majú ich výkony stúpajúcu tendenciu, ale ich účasť v baráži je viac ako utopická. Česi by museli v stredu zdolať Severné Írsko a veriť, že sa udeje senzácia v sanmarínskom Serravalle, kde by Slovinsko muselo pustiť perie domácemu trpaslíkovi.

Čechom nepomohli v sobotu Slováci, ktorí prehrali so Slovinskom 0:2. "Bol som prekvapený. Tipoval som, že Slováci neprehrajú, čakal som remízu. Zavarili si však najmä sebe. A keď pôjdu do baráže, tak nepostúpia. Tým som si úplne istý," uzavrel "Rosa" svoje dumky v protislovenskej nálade.