Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Rozhodca Vladimír Hriňák (†48). Zomrel na pľúcnu embóliu?
Zdielať na

Rozhodca Vladimír Hriňák (†48). Zomrel na pľúcnu embóliu?

Futbalovú verejnosť na Slovensku zastihla včera večer, či dnes ráno, smutná správa. Vo veku 48 rokov náhle skonal známy bývalý rozhodca Vladimír Hriňák.

Bývalý vysokouznávaný futbalový rozhodca Vladimír Hriňák sa po nedeľňajšom návrate z dovolenky v Turecku sťažoval na bolesti a žiaľ, včera popoludní náhle skonal. Podľa zatiaľ neoverených informácii mohla byť príčinou jeho nečakanej smrti embólia.

Na dnes si dohodli stretnutie...

"Všetkých nás to šokovalo. Včera som s ním ešte trikrát telefonoval. Na dnes sme si dohodli stretnutie, bohužiaľ, už to nestihol," hovorí člen komisie rozhodcov UEFA Jozef Marko. "Je to tragédia, ak človek v takom mladom veku ukončí svoju životnú púť. Pre mňa osobne to je o to tragickejšie, že sme sa poznali dlhé roky nielen na futbalovom ihrisku, ale aj v osobnom živote," vraví pohnutým hlasom priateľ Vladimíra Hriňáka, tiež bývalý rozhodca, Roman Csabay.

Bol slovenskou dvojkou po Micheľovi

48-ročný Bratislavčan Vladimír Hriňák patril do elitnej pätdesiatky rozhocov UEFA, po Ľubošovi Micheľovi bol slovenskou dvojkou. Viedol aj zápasy Ligy majstrov, Európskej ligy a kvalifikačné duely majstrovstiev sveta i Európy. Svoju kariéru ukončil pred tromi rokmi zápasom Európskej ligy medzi Villarrealom a Salzburgom.

Prirodzená autorita, s prehľadom a spravodlivo

Jozef Marko: "Urobil strašne veľa pre slovenský futbal a rozhodcovstvo. Bol v tej zlatej generácii, ktorá vytiahla slovenskú rozhodcovskú školu ako najlepšieho reprezentanta slovenského futbalu v danom čase." Bývalý hráč Trnavy, Nitry a Interu Bratislava Milan Malatinský: "Na ihrisku pôsobil absolútne sebavedomo, vyžaroval z neho taký prirodzený rešpekt, prirodzená autorita. Vždy sa snažil situácie na ihrisku riešiť s prehľadom a spravodlivo."

Roman Csabay: "Tie moje spomienky naňho budú vždy tie najkrajšie."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Hriňák_Vladimír_rozhodca_smrť

TV JOJ

Súvisiace články