Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragédia v Indonézii. Po brutálnom kope brankára zahynul futbalista (†27)!
Zdielať na

Tragédia v Indonézii. Po brutálnom kope brankára zahynul futbalista (†27)!

JAKARTA / Futbal občas ukáže priamo na trávniku aj svoju tienistú stránku. Žiaľ, minulý týždeň sa tak stalo aj v najvyššej súťaži v Indonézii. Brutálny a úplne nezmyslený zákrok brankára si tam vyžiadal život 27-ročného futbalistu!

Futbal v Indonézii prežíva čierne dni. Zápas tamojšej prvej ligy tam priniesol situáciu, ktorá sa skončila tragicky. A ako to v takýchto prípadoch občas chodí, celé to bolo úplne zbytočné a nepochopiteľné...

Loptu si fakt moc nevšímal...

27-ročný útočník tímu Persiraja Jakarta menom Akli Fairuz už nie je medzi živými. Jeho rodina, priatelia, spoluhráči sa s ním už rozlúčili na pohrebe. Naozaj nikomu z nich by nenapadlo, že preňho bude fatálna situácia, keď sa snažil dokopnúť do siete brankárom nešikovne vyrazenú ďalekonosnú strelu. V momente, keď triafal loptu, ho totiž gólman súpera "zostrelil" brutálnym kopom do oblasti brucha.

Do konca zápasu trpel na lavičke!

O život však mladého muža nepripravil iba nepochopiteľný skrat brankára, ale aj absolútne mizerná zdravotnícka služba na štadióne... Po tvrdom zásahu totiž musel svoju bolesť pretrpieť až do konca zápasu na lavičke a do nemocnice sa dostal až neskoro večer. To bola osudová chyba! Tam vzhľadom na vážne vnútorné zranenia upadol do kómy a po šiestich dňoch svoj boj o život prehral. Brankár klubu Persib Agus Rahman, ktorého zákrok zabil protihráča, miestnej tlači povedal: "Vôbec som netušil o vážnosti jeho zranenia. Cítim vinu. Nechcel som to urobiť. Šiel som proti lopte a náhodou som ho trafil do brucha. Ospravedlňujem sa jeho rodine."

Nuž, keďže zákrok zaznamenali aj kamery, názor si môžete urobiť aj sami. Každopádne, ak má Agus svedomie, to ho ešte riadne dohryzie...

Futbal_smrť_Indonézia_Akli Fairuz

atjehpost.com