Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Stoch pri obrate Fenerbahce, Hološko skóroval za Istanbul
Zdielať na

Stoch pri obrate Fenerbahce, Hološko skóroval za Istanbul

Zdroj: TASR - Fenerbahce radosť

V piatkovom istanbulskom derby v rámci 26. kola tureckej Süper Lig 2010/2011 zvíťazil Fenerbahce na pôde Galatasaray najtesnejším rozdielom 2:1.

Skóre duelu otvoril v 14. min domáci Kazim-Richards a hosťom sa podarilo otočiť až v záverečnej štvrťhodine, krátko po príchode slovenského reprezentanta Miroslava Stocha na trávnik. "Tréner ma posielal na ihrisko s tým, aby som pomohol mužstvu k obratu priamočiarou hrou na bránu, skrátka, aby som sa pokúsil niečo urobiť. Myslím, že jeho pokyny som celkom splnil, v hre sa mi darilo, nepokazil som ani jednu loptu a o pár minút už bolo 2:1 pre nás. Góly prišli z nášho tlaku, išli sme do plných, bili, tlačili, prosto hrali našu hru," povedal 21-ročný krídelník M. Stoch pre svoju internetovú stránku, ktorý naskočil do zápasu v 74. min. Minútu po jeho príchode bolo vyrovnané a tri minúty pred koncom zápasu Alex naklonil misky váh na stranu Fenerbahce.

Miroslav Stoch nefiguroval v základnej zostave svojho tímu pravdepodobne pre zranenie Emreho, toho totiž tréner nahradil Brazílčanom Braonim, čím sa vyčerpala maximálna povolená kvóta pre cudzincov. Bývalý hráč Nitry, FC Chelsea a FC Twente na trávniku vymenil Senegalčana Nianga. "Asi to bola trochu smola, že Emre sa zranil, ktovie. Sústredil som sa však len na svoj výkon a chcel som maximálne pomôcť mužstvu od chvíle, keď som prišiel na ihrisko. Zaslúžili sme si zvíťaziť. V kabíne i mimo nej panuje výborná nálada, čo je veľmi dobrý signál," nechal sa počuť účastník MS 2010 v JAR.

Víťazstvo nad odvekým rivalom je pre fanúšikov Fenerbahce mimoriadne cenné, v piatok si vytrvalým skandovaním vyžiadali návrat svojich miláčikov pred ich sektor. "To bolo niečo neskutočné. Vyšli sme zo spŕch a hromadne sme im išli ešte raz poďakovať. Stále bol plný sektor," uviedol Stoch, ktorého tímový autobus sa iba s ťažkosťami predral do vlastného tréningového centra: "Nevedeli sme sa dostať dnu. Mali sme správy, že ich je tam asi štyritisíc. Na toto asi dlho nezabudnem. Naši fanúšikovia sú jednoducho skvelí, zaslúžia si turecký titul.“

Hološko premiérovo skóroval za Istanbul BB

Slovenský futbalový reprezentant Filip Hološko sa v sobotňajšom stretnutí 26. kola najvyššej tureckej súťaže Süper Lig 2010/2011 na pôde Gaziantepsporu (1:4) premiérovo tešil zo streleckého zápisu v drese klubu Istanbul Büyüksehir Belediyespor, v ktorom je ako kmeňový hráč konkurenčného Besiktasu Istanbul na hosťovaní do konca sezóny. Dvadsaťsedemročný piešťanský rodák, pre ktorého to bol štvrtý duel za Istanbul BB, sa gólovo presadil v 62. min, keď znižoval na priebežných 1:2 z pohľadu hostí. Domáci však potom dokázali pridať ešte ďalšie dva presné zásahy, hetrikom sa blysol Olcan Adin. "Gól som dal hlavou po rohovom kope, znižovali sme ním na 1:2. Škoda, že ďalší sme už nepridali, šance boli. Cítim, že fyzicky aj herne sa postupne zlepšuje, asi to chce len čas. Zásah do čierneho mi pomohol hlavne po psychickej stránke, prvý padol, tak by už mohli aj ďalšie, a to nielen v klube, ale aj v reprezentácii," povedal Hološko pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

Účastníka MS 2010 v JAR síce, pochopiteľne, tešil netrpezlivo očakávaný prvý gól v novom drese, no s výsledkom zápasu nemohol byť spokojný: "Predsa by som ten gól asi radšej vymenil za lepší výsledok. Mrzí ma to, pretože rozdiel na ihrisku nebol až taký, ako nasvedčuje skóre. Gaziantep však má veľmi dobré mužstvo," uzavrel F. Hološko, ktorý bol na ihrisku celých 90 minút.