Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovan Bratislava získal štrnásty titul majstra Slovenska
Zdielať na

Slovan Bratislava získal štrnásty titul majstra Slovenska

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / ŠK Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Šiestu majstrovskú trofej v Niké lige za sebou si zaistil v sobotu bezgólovou remízou na domácom ihrisku s DAC Dunajská Streda v 5. kole nadstavbovej skupiny o titul.

Slovan bude v novej sezóne opäť reprezentovať slovenský futbal v Lige majstrov, ktorá bude mať nový formát a do skupinovej fázy postúpi až 36 tímov. Začne v 1. predkole (prvé zápasy 9./10. júla, odvety 16./17. júla). Meno súpera spozná na žrebe, ktorý je na programe 18. júna v Nyone.

NL - 5. kolo nadstavbovej skupiny o titul:

ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda 0:0

  • Rozhodovali: Marhefka – Poláček, Jekkel, ŽK: Tolič - Trusa, 9160 divákov.
  • Slovan: Borjan - Blackman (81. Pauschek), Bajrič, Kašia, Wimmer (58. Tolič), Vojtko (77. Zmrhal) – Barseghjan, Savvidis, Kucka, Marcelli (77. Weiss) – Strelec (81. Zuberu)
  • D. Streda: Popovič – Andzouana, Csinger, Kačaraba, Brunetti, Mendez (70. Goure) – Vitális (88. Charatin), Dimun, Herc (70. Káčer) – Trusa (88. Gruszkowski), Koné (57. Redzic)

Slovan začal dobre a mal aj prvú šancu. Marcelli poslal výbornú prihrávku Strelcovi do vnútra šestnástky, útočník domácich však vo veľkej šanci trafil iba Popoviča. DAC odpovedal v 12. minúte, keď Trusa priehlavkom poslal loptu na bránu, ale pekný zákrok vytiahol Borjan. Na dlhé minúty potom Slovan prevzal iniciatívu, bol lepší, ale nedokázal si vypracovať vážnejšiu šancu. Ku koncu polčasu sa dostali do hry aj hostia, ale gól v prvej 45-minútovke nepadol.

Hneď po prestávke mali hráči DAC veľku šancu otvoriť skóre keď po centri Andzouanu trafil Trusa len do žrde a lopta sa od nej odrazila do náruče Borjana. Tréner domácich Vladimír Weiss potom posilnil ofenzívu, Wimmera nahradil kreatívny Tolič a "belasí" mali prevahu až do konca zápasu. Ale obranu DAC sa mu nepodarilo prekonať ani po príchode uzdraveného Weissa.

Súvisiace články