Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Fanúšikovia po tom volali: K reprezentácii sa pridáva aj trio českých majstrov!
Zdielať na

Fanúšikovia po tom volali: K reprezentácii sa pridáva aj trio českých majstrov!

BRATISLAVA / Po prípravnom súboji s Poľskom nastali veľké zmeny v kádri slovenskej reprezentácie počas prípravy na majstrovstvá sveta. Pribudne sedem hokejistov!

Tréneri vyradili obranné duo Martin Bučko, Patrik Bačik a útočné trio Alex Tamáši, Oliver Okuliar a Andrej Kollár. Pribudlo však sedem hokejistov. Spomedzi českých majstrov pribudne Libor Hudáček, Viliam Čacho, Marko Daňo a Peter Čerešňák. Zo zámoria posilnia tím Martin Fehérváry, Juraj Slafkovský a Patrik Koch. Miloš Kelemen sa pridá počas šampionátu v Ostrave. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja. 

Trénerský štáb urobil zmeny krátko po dueli proti Poľsku po dlhom rozhodovaní. Asistent trénera Peter Fruhauf sa k vyradeniu vyjadril, že ho to mrzí a rozhodovanie bolo ťažké, pretože sú to kvalitní hokejisti a verí, že v budúcnosti ich znovu uvidíme na majstrovstvách sveta. 

Vedenie národného tímu komunikovalo s viacerými adeptmi. Nakoniec si z čerstvých šampiónov vybrali trio Libor Hudáček, Viliam Čacho a Marko Daňo, vrátané obrancu Petra Čerešňáka. Fruhauf dodáva, že napriek niektorým menším zraneniam, ktoré hráči utrpeli budú ochotní prísť a hrať za Slovensko. 

Duel Slovensko – USA je na programe v utorok 7. mája od 18.00 h v Bratislave. Trénerský štáb po ňom zostaví a oznámi záverečnú nomináciu na MS v Prahe a Ostrave.

Súvisiace články