Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Futbalová žatva pokračuje. Zaujmite svojim príbehom a vyhrajte futbalový výstroj
Zdielať na
Futbal

Futbalová žatva pokračuje. Zaujmite svojim príbehom a vyhrajte futbalový výstroj

BRATISLAVA / Futbalová žatva pokračuje aj tento rok. Nadácia TV JOJ v spolupráci s Nadačným fondom EPH podporí mladých, talentovaných futbalistov na celom Slovensku.

Futbalová žatva je určená lokálnym futbalovým mládežníckym klubom, ktoré sa starajú o výchovu detí bez možnosti získania dotácií zo Slovenského futbalového zväzu. Malým klubom, ktoré pre svoju činnosť potrebujú elementárne športové vybavenie ako sú dresy, tréningové pomôcky a športový materiál. 

"Nechcem povedať, že mám pochybnosti, v akom stave je slovenský futbal teraz a či nenakopneme cez týchto chlapcov z vidieka, dedín slovenský futbal do budúcna. Ďalším dôvodom je odtiahnuť tých ľudí od počítačov, tabletov a dať im impulz, aby spolu súťažili, aby sa hýbali. Nadačný fond na to vyčlenil tohto roku 70 tisíc eur," hovorí zástupca Nadačného fondu EPH Gabriel Beer. 

Zoznam prihlásených klubov je uzavretý a bude sa vyberať zo 65 klubov. "Nastavili sme celý systém s Nadáciou TV JOJ tak, aby to bolo prehľadné, aby sa nedalo špekulovať, či tam boli nejaké známosti, boli tam nejaké protekcie. Teraz vyhodnocujeme, či kluby spĺňajú všetky náležitosti, ktoré majú spĺňať, spĺňajú," dodáva Beer. 

"Ten systém sme nastavili tak, aby sme odchytili tie najjednoduchšie mužstvá v malých obciach, ktoré nemajú tri či štyri mládežnícke kolektívy, ale len dva," hovorí Ľuboš Sarnovský z Nadácie TV JOJ. 

Nadácia TV JOJ zverejnila výzvu 12. augusta, a prvých 65 tímov, ktoré sa prihlásili a spĺňajú kritéria, budú ocenené. 

Ďalšia výzva

"Práve teraz štartuje na sociálnej sieti výzva pre ďalších pät tímov, ktoré nespĺňajú toto kritérium a majú napríklad len jedno mužstvo a veľmi by chcelo futbalové dresy. V tejto chvíli je ich úlohou napísať na facebook svoj príbeh, prečo by práve oni mali dostať futbalové dresy, futbalové lopty a tréningové dresy," hovorí Sarnovský.

https://www.facebook.com/nadaciatvjoj/posts/1128289957241174

O výhercovi rozhodnú ľudia, ktorí môžu lajkovať jednotlivé príbehy. "Teraz nerozhoduje rýchlosť, ale sila a úprimnosť príbehu," dodáva Sarnovský. 

Dresy a výbavu na tréningu odovzdá Nadácia TV JOJ spolu s Nadačným fondom EPH v septembri. 

Súvisiace články