Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Torresovi sa EURO vzďaluje, ušla mu nominácia na Venezuelu
Zdielať na

Torresovi sa EURO vzďaluje, ušla mu nominácia na Venezuelu

Zdroj: sita - Torres Španielsko

Trénerovi španielskej futbalovej reprezentácie Vicentovi del Bosquemu došla trpezlivosť a Fernandovi Torresovi sa vzďaľuje EURO 2012.

Kouč úradujúcich majstrov sveta aj Európy vynechal útočníka FC Chelsea Londýn z nominácie na najbližší prípravný zápas s Venezuelou.

Trápiaci sa kanonier Torres sa po lukratívnom prestupe za 50 miliónov libier z FC Liverpool do FC Chelsea Londýn nedokázal dostať do formy. Už viac ako rok sa nemôže presadiť, v tejto sezóne dal vo všetkých súťažiach (29 zápasov) len štyri góly. Naposledy  skóroval 19. októbra v Lige majstrov proti RC Genk. "Torresovi sa nedarí, preto sme sa rozhodli pre alternatívu, že pozvánku nedostane. Je mi to ľúto a bolí ma to, že som ho vynechal, ale nebolo by to fér voči tým, ktorý sa teraz darí," povedal Del Bosque na adresu Torresa, ktorý v národnom tíme naposledy skóroval v septembri 2010 proti Lichtenštajnsku.

V nominácii Španielska, ktoré hrá prípravný duel s aktuálnym juhoamerickým "čiernym koňom" v stredu v Malage, chýbaj aj David Villa. Kanonier FC Barcelony má zlomenú nohu a tak v 24-člennej nominácii del Bosqueho dostali prednosť krídelník FC Valencie Roberto Soldado a kreatívny stredopoliar z Athletica Bilbao Iker Muniain, ktorý sa predstavil v Európskej lige aj proti Slovanu Bratislava. Do nabitého španielskeho výberu sa nezmestili ani krídelník úradujúceho majstra z Barcelony Pedro Rodriguez a obranca "bieleho baletu" Raul Albiol.

Nominácia Španielska:

Brankári: Victor Valdes (FC Barcelona), José Manuel Reina (FC Liverpool), Iker Casillas (Real Madrid)
Obrancovia: Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Carles Puyol (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Andoni Iraola (Athletic Bilbao), Gerard Piqué (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Valencia)
Stredopoliari: Javi Martínez (Athletic Bilbao), Xavi, Andrés Iniesta, Cesc Fábregas (všetci FC Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Santi Cazorla (FC Malaga), Thiago Alcântara (FC Barcelona), David Silva (Manchester City), Jesús Navas (FC Sevilla)
Útočníci: Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Iker Muniain (Athletic Bilbao), Juan Mata (FC Chelsea Londýn), Alvaro Negredo (FC Sevilla), Roberto Soldado (FC Valencia).