Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Naturalizovaný Depetris (24) sa teší na každú maličkosť
Zdielať na

Naturalizovaný Depetris (24) sa teší na každú maličkosť

Zdroj: sita, Depetris na zraze reprezentácie

SENEC / Debutanti v slovenskej futbalovej reprezentácii David Depetris a Tomáš Ďubek si užívajú každý moment a maličkosť v národnom tíme. Obaja ofenzívni futbalisti dostali prvú pozvánku do reprezentačného A-tímu, ktorému majú pomôcť ukončiť gólové suchoty v najbližšom zápase kvalifikácie MS 2014 v Lichtenštajnsku.

Stredopoliar MFK Ružomberok Ďubek si vyslúžili miesto v nominácii vďaka svojim výkonom v Corgoň lige, naturalizovaný Argentínčan pokračoval v gólovej efektivite aj po zimnom prestupe z AS Trenčín do tureckého klubu Caykur Rizespor.

Rodený strelec nastupuje na scénu

"Depetris je klasický hrotový útočník, ktorý sa výborne orientuje v šestnástke. Vie dávať góly a to my práve potrebujeme. Podobne je na tom aj nováčik Ďubek, ktorý dokáže góly nielen dávať, ale aj pripravovať. Oboch sme pozvali do reprezentácie, aby nám pomohli pretrhnúť tie gólové suchoty," povedal reprezentačný tréner Stanislav Griga.

Depetris je po Karimovi Guédém druhým v zahraničí narodeným hráčom, ktorý bude mať možnosť obliecť si dres so slovenským dvojkrížom. Rodený Juhoameričan sa so 16 gólmi stal najlepším kanonierom Corgoň ligy, na čo mu stačilo polovica sezóny. Po prestupe do Caykur Rizespor odohral 13 stretnutí, v ktorých dal šesť gólov a pomohol klubu k postupu do tureckej Süper Lig spoločne s tímom Kayseri Erciyesspor.

Z Trenčína cez Turecko do reprezentácie

"Sezóna začala dobre pre mňa už na Slovensku v Trenčíne, prvá časť jesennej sezóny bola veľmi dobrá. Vtedy som si poriadne ani neuvedomil, čo sa podarilo mne ako jednotlivcovi, ale aj ako mužstvu. Napriek tomu, že som po prvej polovici sezóny prestúpil do Turecka, stal som sa najlepším strelcom Corgoň ligy, za čo ďakujem spoluhráčom z Trenčína," povedal Depetris, ktorý splnil všetky administratívne povinnosti na udelenie slovenského občianstva: "Čo sa týka Turecka, tak každý má na to svoj názor. Ja rešpektujem každého názor, ale ja som vedel od začiatku, že som urobil správny krok aj keď som nevedel, že to dopadne až tak dobre. Ja som však taký, že keď do niečo idem, tak s pozitívnym úmyslom. Aj preto si myslím, že polsezóna v Turecku bola dobrá a splnili sme postupový cieľ. Takže už to nie je len druhá liga, ale najvyššia turecká súťaž."

Depetris je pozitivista

Na svoje slovenský debut sa už nesmierne teší. "Cítim sa dobre a na tento pocit som už čakal dlho. Je to nádherný moment, ktorý si chcem teraz užívať. Zvítal som sa so spoluhráčmi aj trénermi a trochu sme sa porozprávali. Mal som nachystané všetko, aj vychádzkové veci, som tu a teším sa na každú maličkosť," skonštatoval Depetris, ktorý pred Lichtenštajnskom zvýšený tlak necíti: "Od každého útočníka sa očakávajú góly a ja nie som výnimka. Teším sa na zápas, na každý tréning a potom sa uvidí. Dôležitejšie je, aby Slovensko vyhralo, to kto dá gól je až na druhom mieste. Ak by to bol víťazný debut, bolo by to ideálne. Opakujem však, že najdôležitejšie je, aby Slovensko vyhralo, tu nejde o žiadne individuality. Hráme ako jeden tím za celú krajinu."

Rovnako prvýkrát medzi nominovanými Ďubek

Ten je jedným zo štyroch nominovaných hráčov z Corgoň ligy (Matúš Putnocký, Lukáš Pauschek a Viktor Pečovský). Príjemnú správu mu ako prvý oznámil útočník Viktorie Plzeň a reprezentačný spoluhráč Marek Bakoš. "Je to rozhodne nový pocit. Reprezentácia je reprezentácia a nesmierne som sa na to tešil. Chalani ma prijali v pohode a teším sa na každý tréning. Ak sa mi podarí nastúpiť na niekoľko minút, tak budem veľmi rád. Bol som práve doma, keď mi poslal sms-ku Marek Bakoš, ktorý mi gratuloval. To som už začal niečo tušiť, tak som išiel na internet a všetko som si tam prečítal. Boli to veľmi príjemné pocity," povedal 25-ročný Ďubek, ktorý v tejto corgoňligovej sezóne zaznamenal 13 gólov a 7 finálnych asistencií.

Podľa Ďubeka by Slovákom vo Vaduze pomohol rýchly gól. "Dnes už nenájdete ľahkého súpera. Každý vie behať, každý vie bojovať. My však potrebujeme získať tri body a verím, že tak sa aj stane. Ak k tej behavosti a bojovnosti pridáme aj futbalovú kvalitu, tak potom budeme mať navrch. Tieto mužstvá za stavu 0:0 stále cítia, že sú v hre, takže by nám určite pomohol nejaký rýchly gól. Oni budú doma určite nabudení a my budeme musieť do toho vložiť futbalovú kvalitu, aby sme ich zdolali," poznamenal Ďubek, ktorý pravidelne reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách od 15 rokov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články