Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Brutálny útok policajta na fanúšika Benficy! Pred jeho deťmi
Zdielať na

Brutálny útok policajta na fanúšika Benficy! Pred jeho deťmi

LISABON / Portugalská najvyššia futbalová súťaž už pozná svojho šampióna, ale nezaobišlo sa to bez škandálu.

úNeodohral sa na trávniku, ale za tribúnami štadióna v Guimaraesi, kde Benfica Lisabon rozhodla o zisku titulu po bezgólovej remíze. Fanúšik hosťujúceho tímu José Magalhaes chcel opustiť štadión so svojimi dvoma synmi. Priaznivcov Benficy držali z bezpečnostných dôvodov v sektore 45 minút po záverečnom hvizde.

Magalhaesa, jeho dvoch synov unavených z dlhého čakania a otca pustili policajti strážiaci tribúnu, ale problém nastal pri odchode zo štadióna. Jeden z policajtov ho po krátkej debate sotil na zem, potom udrel jeho otca a následne obuškom mlátil Magalhaesa paralyzovaného ťažkoodencom. Deväťročný syn utekal preč a pritom kričal: "Otec! Otec!". Incident zachytila kamera jednej z miestnych televízií. Krajský prokurátor začal prípad vyšetrovať ako použitie neprimeranej sily.

Magalhaesa odviezli na policajnú stanicu. Po prepustení priznal, že policajtovi vyčítal nedostatočnú prácu jeho kolegov na tribúnach, kde boli vystavené ohrozeniu aj deti. Policajt Filipe Silva tvrdil, že ho Magalhaes opľul a využil situáciu, pretože si bol vedomý, že ho natáča kamera.

Súvisiace články