Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Trapas! Slovenskí milionári u trpaslíka ratovali remízu
Zdielať na

Trapas! Slovenskí milionári u trpaslíka ratovali remízu

VADUZ / Futbalisti slovenskej reprezentácie iba remizovali 1:1 piatkovom zápase vo Vaduze s domácimi Lichtenštajnčanmi v rámci kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie.

Na štadióne Rheinpark poslal tím z maličkého kniežatstva do vedenia v 13. min Martin Büchel, "chudobnú" remízu favorita duelu na pôde outsidera skupiny i kontinentálneho futbalového "trpaslíka" zariadil až v 73. min hlavou stopér Ján Ďurica.

Futbalisti SR inkasovali v deviatom vzájomnom dueli s Lichtenštajnskom vôbec prvý gól (bilancia: 7 - 2 - 0, skóre 26:1, pozn.), ale ten im veľmi výrazne skomplikoval šancu postúpiť na budúcoročný svetový šampionát do Brazílie.
V tejto kvalifikácii sa tím Slovenska najbližšie predstaví 6. septembra na pôde lídra tabuľky Bosny a Hercegoviny, ešte predtým v medzištátnom prípravnom dueli nastúpi 14. augusta v Rumunsku proti domácemu výberu.

Kvalifikácia MS 2014 - G-skupina:

Lichtenštajnsko - Slovensko 1:1 (1:0)
Góly: 13. M. Büchel - 73. J. Ďurica, ŽK: 16. A. Christen - 82. Pauschek, rozhodovali: Strömbergsson - Andrén, Gustavsson (všetci Švéd.), 1623 divákov

Lichtenštajnsko: Jehle - Quintans, Kaufmann, Frick (24. Vogt), Y. Oehri - Wieser (90.+ Gubser) - D. Hasler, N. Hasler, M. Büchel, A. Christen - M. Christen (90. Th. Beck)
Slovensko: D. Kuciak - Hubočan (46. Pauschek), Čišovský, J. Ďurica, Švento - Lásik (24. Ďubek), Sapara - Mak, Hamšík, Stoch - Hološko (70. M. Bakoš)

Slováci s Lásikom na poste defenzívneho stredopoliara a za zraneného Depetrisa s Hološkom na hrote začali aktívnejšie. Švento prenikol pekne po ľavej strane, ale zle odcentroval. O chvíľu na to odskočila Hološkovi lopta z kopačky v rozhodujúcom momente. K slovu sa dostali domáci, ktorí prekypovali bojovnosťou a boli lepší v prvom dejstve. Nicolas Hasler ešte slabo zakončil, ale v 13. min sa Lichtenštajnsko dostalo do vedenia. Najskôr zaváhal Lásik a po ňom aj potom aj obranca Čišovský: šikovný Andreas Christen to využil, prihral M. Büchelovi, ten si spracoval loptu na hrudi a presne zakončil - 1:0. Slováci zostali zaskočení po inkasovanom góle. V 18. min potiahol loptu kapitán Hamšík a jeho bombu vyškriabal spod brvna Jehle na rohový kop. Po jeho zahraní Čišovský hlavičkoval vedľa. Na trávnik sa v 24. min dostal reprezentačný debutant Ďubek, ale vyrovnávajúci gól neprichádzal: Hološko hlavičkoval len mimo bránky. Futbalisti z maličkého kniežatstva odpovedali nebezpečnou, ale nepresnou strelou Davida Haslera. V 38. min už Mathias Christen mieril lepšie a vyskúšal Kuciakovu pozornosť. Pre hostí absolútne nevydarený prvý polčas uzavrel po trme-vrme pokusom vedľa Čišovský.

Očakávaná zvýšená aktivita futbalistov Slovenska síce prišla hneď po zmene strán, ale stále chýbala myšlienka a lepšia finálna fáza. Stoch pálil dva razy nad bránku domácich, Saparov priamy kop skúsený Jehle bravúrne vyrazil. V 63 min sa v dobrej pozícii ocitol Ďubek, spadol a nedostal sa do zakončenia. Futbalisti SR sa dočkali až v 73. min: rohový kop zahral Stoch na Saparu, ktorého center zužitkoval prudkou hlavičkou stopér Ján Ďurica - 1:1. Slováci mohli byť onedlho už veselší, Stochov projektil však smeroval tesne vedľa. V záverečnom tlaku hostí hlavičkoval Čišovský iba do Jehleho a Slováci sa museli uspokojiť na lichtenštajnskej pôde iba s deľbou bodov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články