Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lichtenštajnci nesmú zacítiť šancu, inak môžu hrýzť
Zdielať na

Lichtenštajnci nesmú zacítiť šancu, inak môžu hrýzť

Zdroj: sita, futbalisti Slovenska

BRATISLAVA / Jedným zo štvorlístka zástupcov z Corgoň ligy v kádri slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiaci sa zápas kvalifikácie MS 2014 s Lichtenštajnskom je Viktor Pečovský.

Hráč MŠK Žilina pre prísne vylúčenie v úvodnom súboji kvalifikačného cyklu na pôde Litvy (1:1) nemohol v tom ďalšom na Pasienkoch proti Lichtenštajnsku nastúpiť, no pred piatkovou "odvetou" u súpera vo Vaduze opäť figuruje v tíme Stanislava Grigu a Michala Hippa, pričom by rád svojím výkonom prispel k zisku dôležitých troch bodov.

Pečovský je ako víno

Tridsaťročný pilier stredovej formácie Žiliny sa etabloval v reprezentačnom kolektíve až v neskoršom veku. Ako uliata tak na neho sedí stará známa pravda, že je ako víno - čím starší, tým lepší. "Niečo na tom bude, s pribúdajúcim vekom cítim, že hrám s väčším prehľadom a na ihrisku mám viac skúseností. Pre každého hráča je reprezentácia vysnívaná méta a ja som šťastný, že som sa do nej dostal, hoci možno neskôr ako iní hráči," priznal Pečovský, ktorý očakáva, že Lichtenštajnsko môže hrýzť, pokiaľ mu Slováci dovolia hrať svoju hru. "Nesmieme im dlho nechať v moci loptu, lebo zacítia šancu, z jednej-dvoch príležitostí nám môžu streliť šťastný gól a budeme mať s nimi problém. Treba ich zlomiť rýchlym gólom, otupiť ich snahu, nedať im priestor ani čas na nejakú kombináciu," myslí si bývalý dlhoročný hráč Banskej Bystrice.

Slováci si už v kvalifikácii nemôžu dovoliť ďalšie zaváhania

Stačili dve s Litvou (1:1 vo Vilniuse a 1:1 v Žiline) a domáca prehra 0:1 s Gréckom. Stratiť body s Lichtenštajnskom, ktoré napriek všetkej úcte nedosahuje parametre slovenského tímu, by bolo trestuhodné. Postupová matematika je v prípade slovenskej reprezentácie neúprosná, keďže bude na jeseň potrebovať vo veľkom bodovať v zápasoch s Bosnou a Gréckom, ale najskôr treba preskočiť prekážku v podobe národného tímu alpského miništátiku. "Presne tak, pre nás je teraz každý zápas v reprezentácii dôležitý. Sami dobre vieme, ako sme si zavarili. Aj keď už je prakticky po sezóne, musíme sa skoncentrovať na ten zápas, akoby bol uprostred nej a vyhrať. Možno nám krátke dovolenky aj pomohli si trocha oddýchnuť a načerpať síl, ale to ukáže až samotný zápas. My musíme vyhrať, nič iné si nepripúšťame," uzavrel Pečovský.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články