Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Moravčík (48) ďalším adeptom na post trénera reprezentácie
Zdielať na

Moravčík (48) ďalším adeptom na post trénera reprezentácie

BRATISLAVA / Bývalý futbalový reprezentant Ľubomír Moravčík sa chce uchádzať o post trénera národného tímu SR.

Čoskoro štyridsaťosemročný účastník majstrovstiev sveta 1990, ktorý 42-krát nastúpil za Česko-Slovensko a 37-krát za Slovensko, by chcel vyzvať najväčšieho ašpiranta na uvoľnený post Jána Kozáka. Slovenská futbalová reprezentácia je od štvrtka bez hlavného trénera, keďže výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) odvolal dvojicu Stanislav Griga, Michal Hipp.

"Čoho sa mám báť? Futbal je hra, ktorá potrebuje zdravú súťaž i konkurenciu. Ja som už dokázal, že ho hrať viem a mám z neho dosť medzinárodných skúseností. Chcel by som ich využiť v pozícii reprezentačného trénera. Je mi jasné, že všetko budú mať v rukách ľudia vo výkonnom výbore. Tí, čo ma nebudú chcieť, budú argumentovať mojimi menšími trénerským skúsenosťami,“ povedal v rozhovore pre SME.sk Ľubomír Moravčík, ktorý má trénerské skúsenosti zo Zlatých Moraviec a slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Podľa neho je však v reprezentácii oveľa dôležitejšia manažérska práca ako samotné trénovanie, keďže hráči prichádzajú pripravení z klubov. "Motivácia, koučing, zladenie orchestra. Tu sa cítim silný," hovorí Moravčík a o svojom konkurentovi Jánovi Kozákovi dodáva: "Pán Kozák bol výborným futbalistom a dlhšie pracoval ako úspešný tréner. Nepochybne má čo reprezentácii dať, jeho nomináciu pokladám za oprávnenú. Ale aj tak s ním chcem súťažiť.“

Vo futbalovom zákulisí sa hovorí aj o treťom mene. V hre by mohol byť aj slovenský rodák a bývalý kouč českej reprezentácie Jozef Chovanec. Člen výkonného výboru SFZ Petr Kašpar však vylúčil, že by niekto niekdajší pilier pražskej Sparty oslovil. "To nie je pravda, možno to meno padlo iba niekde na chodbe žartom," tvrdí podľa Kašpar.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články