Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dnes sa rozhodne! Stane sa vyvoleným Ján Kozák st. ?
Zdielať na

Dnes sa rozhodne! Stane sa vyvoleným Ján Kozák st. ?

KOŠICE / Novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie sa stane s najväčšou pravdepodobnosťou Ján Kozák st., ktorý v Corgoň lige vedie MFK Košice, takže prezident tohto klubu sa musí poobzerať po jeho nástupcovi.

"S veľkou pravdepodobnosťou to asi poriešime takto. Lebo narýchlo zohnať nejakú náhradu za trénera Kozáka z vonku sa nedá. Toto je pre nás asi najoptimálnejšie riešenie. Galko má potrebnú licenciu, aj platnú zmluvu u nás, nie je to nejaké mladé trénerské ucho, má skúsenosti, mužstvo pozná, takže v tom nevidím žiadny problém. A určite vyriešime aj otázku jeho asistenta," uviedol Podolák, ktorý želá Kozákovi veľa šťastia v novej funkcii.

Kozák dokáže mužstvo pozdvihnúť

"Som presvedčený, že dokončí celý kontrakt so Slovenským futbalovým zväzom a reprezentačné mužstvo dokáže aj pozdvihnúť. Neobávam sa toho, že by to nezvládol. Teraz, v prvej fáze, pôjde o to, aby sa pri 'národiaku' trošku oťukal, aby s ním so cťou dohral prebiehajúcu kvalifikáciu, a potom ho pripravil na novú," doplnil Podolák.

Asistentom Tarkovič ?

Šušká sa, že asistentom 59-ročného Kozáka sa stane Štefan Tarkovič, bývalý tréner Košíc, v jarnej časti Corgoň ligy 2012/2013 viedol Žilinu.

Ako je známe, výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu na svojom štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí zrejme odvolá z funkcie hlavných koučov A-mužstva SR Stanislava Grigu a Michal Hippa. Tí doplatia najmä na herný i výsledkový nezdar v piatkovom stretnutí vo Vaduze s Lichtenštajnskom (1:1) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Ján Kozák starší

Súvisiace články