Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vittek sa opäť zapojil v Slovane do tréningového procesu
Zdielať na

Vittek sa opäť zapojil v Slovane do tréningového procesu

BRATISLAVA / S 23 gólmi najlepší kanonier slovenskej futbalovej reprezentácie v histórii štátnej samostatnosti Róbert Vittek sa v pondelok opäť zapojil do tréningového procesu v klube ŠK Slovan Bratislava.

Ako je známe, skúsený 33-ročný útočník (nar. 1. apríla 1982) si dres "belasých" naposledy obliekol 23. novembra 2014 doma proti Myjave (0:1) v rámci 18. kola Fortuna ligy, keď mal na rukáve kapitánsku pásku. Ďalším štartom Vitteka zabránilo jeho "problémové" koleno, ktoré však už rodáka z Bratislavy netrápi. Na videu, ktoré zverejnil Slovan prostredníctvom Facebooku, už zakončovateľ naplno zaberal so svojimi spoluhráčmi. Vittek absolvoval rozcvičku, strečing i prácu s loptou.

"Verím, že nekončím a ešte sa vrátim na ihrisko. Pripravujem sa zatiaľ individuálne, tréningy sú čoraz ťažšie a intenzívnejšie, hoci stále bez mužstva, spoluhráčov. Bolo to doteraz bez komplikácií, dúfam, že to bude takto pokračovať," uviedol ešte v minulotýždňovom rozhovore pre denník Pravda Róbert Vittek a doplnil: "Nebol som doteraz kondične pripravený, aby som mohol trénovať v tíme. Potreboval som ešte niečo nabehať, ale maximálne na začiatku budúceho týždňa sa ohlásim na Pasienkoch. Nemyslím si, že by bol v tom nejaký problém. Nechcel som siliť návrat, rovnako to vnímali v Slovane. Potreboval som byť mimo klubu, aby som nepociťoval taký tlak. Verím, že na spoločných tréningoch sa dohodneme. Ostatné sa uvidí."

Účastník MS 2010 v JAR a strelec štyroch gólov SR na tomto šampionáte stále rozmýšľa aj o zahraničnom angažmáne. "Bude to podstatne ťažšie, ako keby som hrával, viem to. Občas sa niekto ozve a sonduje, ako som na tom. Nič konkrétne, čo by stálo za reč, nemám. A či doma prichádza do úvahy len Slovan, ak nepríde interes zo zahraničia? Zatiaľ je to tak, ale musím najskôr počkať, či vôbec dostanem zo Slovana ponuku," uviedol 80-násobný reprezentant SR, ktorý na klubovej úrovni pôsobil v Nemecku, Francúzsku i Turecku.

Od MS 2010 ho však trápia zdravotné problémy. "Neuvažoval som o tom a ani neuvažujem. Niektoré veci však človek nevie ovplyvniť, v mojom veku by mal futbalista už rátať aj s takouto možnosťou. Keby k nej došlo, musel by som sa s tým vyrovnať," skonštatoval Vittek na margo možného ukončenia kariéry, ale zároveň dodal: "Pravdupovediac, teraz si to však neviem predstaviť."

Súvisiace články