Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
HUSTE.tv: V CL 2013/14 na lavičke len slovenskí tréneri
Zdielať na

HUSTE.tv: V CL 2013/14 na lavičke len slovenskí tréneri

Zdroj: sita, Slovan-Žilina

BRATISLAVA / Pred štartom nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2013/2014, ktorý sa začne v piatok 12. júla, sú vo všetkých dvanástich mužstvách hlavní tréneri zo Slovenska.

V menoslove nefiguruje ani jeden zahraničný kormidelník, rovnako ako aj pred jarnou časťou sezóny 2012/2013. Všetky prenosy sledujte na HUSTE.tv !!!

V porovnaní s koncom uplynulého ročníka zostala z účastníkov nového ročníka Corgoň ligy 2013/2014 v pozícii hlavných iba štvorica koučov: Samuel Slovák (ŠK Slovan Bratislava, s mužstvom v minulej sezóne získal double - triumf v lige i domácom pohári Slovnaft Cupe), Ladislav Hudec (Myjava), Norbert Hrnčár (Banská Bystrica) a v mužstve nováčika z Dunajskej Stredy Mikuláš Radványi.

Počas letnej prestávky prišlo na lavičke k zmene až v ôsmich kluboch. Vicemajstra zo Senice povedie Eduard Pagáč (nahradil Vladimíra Koníka), "bronzový" AS Trenčín Ľuboš Nosický (za Adriána Guľu), z postu asistenta sa presunul do pozície hlavného lodivoda MFK Košice Jaroslav Galko (vystriedal Jána Kozáka, ktorý prevzal slovenskú reprezentáciu), na lavičku Žiliny sa posadil spomenutý Adrián Guľa (za Štefana Tarkoviča), v Zlatých Moravciach bude novým šéfom realizačného tímu Branislav Mráz (nahradil Juraja Jarábka). Zaujímavý je presun dvoch trénerov medzi dvoma corgoňligovými klubmi: Jozef Vukušič po pôsobení v FC Nitra sa stal kormidelníkom Ružomberka a pod Čebraťom vymenil Ladislava Šimča, ten si "tľapol" práve s funkcionármi Nitry. Do Spartaka Trnava po neúspešnej uplynulej sezóne (predposledné 11. miesto), v ktorej "andelov" viedli až traja rôzni tréneri - postupne Pavel Hoftych, Peter Zelenský a Vladimír Ekhardt - angažovali zo Zlatých Moraviec Juraja Jarábka.

Prehľad hlavných trénerov v dvanástich tímoch pred začiatkom nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže - Corgoň ligy 2013/2014 (kluby sú uvedené podľa poradia v tabuľke z uplynulej sezóny, posledný písaný je postupujúci z II. ligy - nováčik z Dunajskej Stredy):

ŠK Slovan Bratislava: Samuel Slovák
FK Senica: Eduard Pagáč
AS Trenčín: Ľuboš Nosický
Spartak Myjava: Ladislav Hudec
MFK Košice: Jaroslav Galko
MFK Ružomberok: Jozef Vukušič
MŠK Žilina: Adrián Guľa
FC ViOn Zlaté Moravce: Branislav Mráz
FK Dukla Banská Bystrica: Norbert Hrnčár
FC Nitra: Ladislav Šimčo
FC Spartak Trnava: Juraj Jarábek
FK DAC 1904 Dunajská Streda: Mikuláš Radványi

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články