Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Majster s možnosťou bonusu 150 000 eur, prioritou diváci
Zdielať na

Majster s možnosťou bonusu 150 000 eur, prioritou diváci

Zdroj: sita, Slovan oslavy

BRATISLAVA / Koncom tohto týždňa sa pod drobnohľadom HUSTE.tv začne nová sezóna najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2013/2014.

"Iba v piatok sme v Senci vyhlásili a ocenili najlepších za minulú sezónu a už o pár dní je tu úvodné kolo ďalšieho, v poradí už 21. ročníka samostatnej súťaže na Slovensku," pripomenul skutočnosť na utorkovej tlačovej konferencii Únie ligových klubov (ÚLK) prezident tejto inštitúcie Dušan Tittel.

Podľa jeho slov prioritou je vrátiť divákov na corgoňligové zápasy

"Osobne by som si želal, aby futbal lákal, musíme sa vrátiť k atraktivite. Základom pre naplnenie tohto cieľa je pre mužstvá hrať aktívne, ofenzívne, smerom dopredu, tým pritiahnu ľudí do hľadiska. Určite by sme všetci vo futbalovom hnutí privítali zastavenie krivky poklesu návštevnosti a jej aspoň mierne pokročenie smerom nahor. Návštevnosť však nie je iba problém vo futbale, ale aj v iných športoch, snáď s výnimkou účinkovania Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige," poznamenal D. Tittel a pokračoval: "Uvedomujeme si, že infraštruktúra a stav štadiónov nedosahujú v súčasnosti požadovanú úroveň. Vláda SR schválila a prisľúbila poskytnúť finančné prostriedky na rekonštrukciu štadiónov, takže v spolupráci s investíciami od vedenia klubov by sa situácia mala zlepšiť."

Aj ÚLK ako riadiaci orgán dvoch najvyšších slovenských futbalových súťaží sa snažila prispieť pred novým ročníkom k ich zatraktívneniu. "Sme radi, že z každého kola Corgoň ligy sa odvysielajú dva priame prenosy. Kluby sme sa snažili motivovať aj finančne. Okrem garantovania 'stálych' prostriedkov pre všetkých účastníkov najvyššej súťaže je tu pre majstrovský tím okrem víťaznej trofeje a medailí aj možnosť získať bonus až vo výške 150 000 eur. Pripravili sme aj 'motivačné' projekty. Mužstvo, ktoré nastrieľa v nastávajúcej corgoňligovej sezóne najviac presných zásahov, obdrží 10-tisíc eur. A ďalších 10 000 eur dostane klub, ktorý dokáže v ročníku dať sto gólov. V druholigovej súťaži si víťaz vybojuje postup do Corgoň ligy, obdrží medaily ako aj finančný bonus 10 000 eur."

Tímy ukázali zodpovednosť

Minulý týždeň sa uskutočnilo potvrdzovanie súpisiek pre jednotlivé kluby Corgoň ligy. "Tímy k tomu pristúpili zodpovedne, hoci nastali aj menšie problémy. MFK Košice nesplnil k 30. júnu finančný záväzok voči daňovému úradu, v ich prípade zasadá ešte odvolacia komisia SFZ. Nejaké športovo-technické nezrovnalosti s realizačným tímom a splnením požadovaných kritérií (asistenti trénera, pozn.) sme zaregistrovali v Myjave. Pokiaľ ide o nováčika z Dunajskej Stredy, tam sa postupovalo v rámci skráteného licenčného konania. Verím, že všetko sa napokon dotiahne do úspešného konca a najvyššia súťaž sa začne podľa stanoveného harmonogramu," poznamenal D. Tittel.

Dušan Keketi nedal Trnave košom

Ku slovám prezidenta Únie ligových klubov sa pridal aj Dušan Huňady. Doterajší riaditeľ ÚLK pre Corgoň ligu si po odchode Dušana Keketiho (stal sa generálnym manažérom Spartaka Trnava, pozn.) pridal k "agende" aj zodpovednosť za II. ligu. Druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž sa začne 19. júla, teda týždeň po štarte Corgoň ligy. "Potvrdzovanie súpisiek tímom pre nový druholigový ročník sa uskutoční v pondelok 15. júla. Kluby postupujú podľa mojich informácii zodpovedne. Verím, že všetky náležitosti si splnia bez väčších problémov a všetko bude v poriadku. Súťažný ročník Corgoň ligy i II. ligy je po športovo-technickej stránke pripravený," podotkol Dušan Huňady.

Prezident ÚLK si okrem atraktivity zápasov želá aj dramatické vyvrcholenie. "Bodaj by sa rozhodovalo o titule i zostupujúcom tíme až v záverečnom kole, bolo by to zaujímavé až do konca. Domnievam sa, že na vrchných priečkach by mali byť Slovan, Žilina, Senica a po nevydarenom uplynulom ročníku aj Trnava. Zostup do druhej ligy neprajem nikomu, 'namočených' bude asi viac tímov. Uvidíme, čo prinesie nastávajúci ročník, na ktorý sa teším," dodal D. Tittel.

Program zápasov 1. kola nového ročníka najvyššej slovenskej futbalovej súťaže CL 2013/2014 - LIVE HUSTE.tv:

Piatok 12. júla: ŠK Slovan Bratislava - FK DAC 1904 Dunajská Streda (19.30), Spartak Myjava - FK Dukla Banská Bystrica (20.00)
Sobota 13. júla: MFK Košice - FC ViOn Zlaté Moravce (17.00), AS Trenčín - FC Nitra (17.30), FK Senica - FC Spartak Trnava (19.30)
Nedeľa 14. júla: MFK Ružomberok - MŠK Žilina (18.30)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články