Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tehelné pole už búrajú. Pôjdeme na nové už v roku 2016?
Zdielať na

Tehelné pole už búrajú. Pôjdeme na nové už v roku 2016?

BRATISLAVA / História futbalového štadióna Tehelné pole v Bratislave sa začala písať v roku 1939. A teraz sa definitívne končí. V stredu sa do chátrajúceho stánku, ktorý zažil z pohľadu Slovana, či reprezentácie, mnoho krásnych chvíľ, zahryzli búracie stroje.

Smelé plány do novej sezóny

Uprostred slávneho, no o pár dní už so zemou zrovnaného štadióna Tehelného poľa, sa v stredu na tlačovej konferencii stretli s médiami i výraznými postavami bohatej klubovej histórie zástupcovia futbalového Slovana Bratislava. V tieni ťažkej techniky pripravenej zahryznúť sa do tribún či múrov dnes už ruiny slovenského futbalového chrámu deklaroval rekordný 7-násobný majster SR smelé plány do novej sezóny 2013/2014.

Obhajoba prestížneho double aj úspech v Lige majstrov sú ale logickými prioritami "belasých". "Minulá sezóna bola úspešná, získali sme double. V Lige majstrov sú ciele postúpiť do 3. predkola a potom sa tešiť na žreb. V lige a pohári by sme chceli obhájiť minuloročné výsledky," deklaroval ciele generálny riaditeľ ŠK Petr Kašpar, ktorého doplnil kormidelník A-mužstva Samuel Slovák.

"Titul v lige chceme obhájiť dobrou hrou. Verím, že posily, ktoré prišli, dobre zapadnú a budú oporami. V Lige majstrov by sme radi prešli cez úvodnú bulharskú prekážku. Radi by sme pritiahli na štadión ďalších nových fanúšikov, aby videli, že sme tu pre nich. Verím, že o pár rokov už budeme hrať na krásnom novom štadióne."

Hlas kabíny reprezentoval pred kamerami a mikrofónmi žurnalistov kapitán Igor Žofčák. "Verím, že sme dobre pracovali a sme pripravení na novú sezónu. Za chlapcov poviem, že sa na nový ročník tešíme a budeme chcieť urobiť radosť fanúšikom kvalitnými výsledkami. Gro tímu zostalo. Uvidí sa až časom, teda až samotné zápasy ukážu, či noví chalani ukážu kvalitu, ale keď sú v Slovane, tak tú kvalitu majú. Verím, že v lige úspech zopakujeme a niečo uhráme aj v Európe," povedal Žofčák.

Nový ročník sa začne 12. júla

Jednou z nových posíl sa stal práve český útočník Pavel Fořt, ktorý prišiel z Dynama Drážďany. "Slovan je v tradícii najväčší klub na Slovensku. Človek sem ide, že tu bude tlak. Ale ja som na to zvyknutý a nepripúšťam si to. Ale ten tlak tam je. Už som dosť skúsený, aby som si dával nejaké veľké predsavzatia. Uvidím, či mi to tam bude padať, ak tak bude, budem veľmi rád. Chcem ale pomôcť mužstvu, gólmi, asistenciami alebo hrou. Pôjdem zápas od zápasu," skonštatoval vysoký ofenzívny futbalista.

"Belasí" odohrali v príprave šesť zápasov, z toho päťkrát vyhrali a podľahli len Hradcu Králové. Najlepším strelcom prípravy bol so štyrmi gólmi Karol Meszáros, po tri dali Marko Milinkovič, Juraj Halenár a Pavel Fořt.
Nový ročník začne Slovan domácim zápasom so staronovým nováčikom DAC Dunajská Streda v piatok 12. júla.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články