Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fanúšikovia mohli rozobrať štadión. U nás sa rozpadne sám...
Zdielať na

Fanúšikovia mohli rozobrať štadión. U nás sa rozpadne sám...

Iný kraj, iný mrav. Kým u nás sa štadión Tehelné pole postupne samovoľne rozpadá, vo Švédsku dostali futbaloví fanúšikovia možnosť ukoristiť si zo staručkého svätostánku čosi pre seba.

Jeden prišiel aj s karbobrúskou...

Štadión Råsunda v Štokholme, ktorý otvorili v roku 1937, totiž už doslúžil. No ešte predtým, než sa na ňom vybláznia búracie mechanizmy, dostali možnosť fanúšikovia odniesť si z neho čosi na pamiatku. Švédi si brali domov kusy trávnika, sedadlá z hľadiska, ale našiel sa aj taký, ktorý karbobrúskou pílil na kusy kovové zábradlie.

Štokholm nie je Bratislava...

Najpamätnejším zápasom histórie štadióna je isto finále svetového šampionátu v roku 1958, v ktorom domáce "tri korunky" podľahli Brazílii 2:5. Stánok bol domovom štokholmského klubu AIK. Ten na ňom odohral posledný duel minulý štvrtok, keď prehral v Európskej lige s Hamšíkovým Neapolom 1:2. Už vtedy mali niektorí fanúšikovia zálusk uchmatnúť si čosi ako suvenír, no polícia im v tom zabránila. Beztrestne sa mohli realizovať až v nedeľu.

Samozrejme, v Štokholme už stojí nová Friends Arena, ktorú Švédi pokrstili pred 50 tisíc divákmi víťazstvom 4:2 nad Anglickom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Rasunda_štadión_Štokholm

isifa.com

Súvisiace články