Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pre výpadok elektriny Real neodohral zápas s Rayo Vallecano
Zdielať na

Pre výpadok elektriny Real neodohral zápas s Rayo Vallecano

Španielska futbalová La Liga má svoj škandál. Priaznivci, ktorí sa v nedeľu večer tešili na madridské derby Ravo Vallecano - Real, odišli zo štadióna s dlhým nosom. Neznámi vandali totiž presekli pred stretnutím elektrické káble vedúce k umelému osvetleniu štadióna De Vallecas.

Štadión ponorený v tme

Štadión tak ostal ponorený v tme. Domáci usporiadatelia sa síce snažili problém odstrániť, no nedokázali to. Podľa najčerstvejších informácií sa to nakoniec podarilo a zápas sa bude hrať v pondelok večer o 19:45 SELČ. Súhlas s večerným termínom dali predstavitelia hosťujúceho tímu iba veľmi neochotne, vzhľadom na riziko ďalšieho zlyhania osvetlenia navrhovali začiatok o 17.00 h. Domáce Rayo argumentovalo snahou ponúknuť divákom možnosť prísť na Estadio de Vallecas v čo najprijateľnejšom čase.

Real chcel hrať počas dňa

"Poľutovaniahodné udalosti spôsobili odklad zápasu na pondelok. Real Madrid požiadal Profesionálnu futbalovú ligu (LFP), aby sa zápas konal v pondelok počas dňa, čím by sa vylúčilo prípadné opakovanie problémov. Prezident LFP však rozhodol, že sa bude hrať o 19.45 h, a prevzal osobnú zodpovednosť za nerušený priebeh," uviedol Real Madrid vo svojom vyhlásení k celej kauze.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články