Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Real sa v úvode nečakane trápi, Messi opäť úradoval
Zdielať na

Real sa v úvode nečakane trápi, Messi opäť úradoval

Úradujúci španielsky futbalový majster Real Madrid nečakane zakopol a úvod nového ročníka Primera División 2012/2013 nezastihol mužstvo v najlepšej forme, keď zo šiestich možných bodov získal len jeden.

Real po dvoch kolách bez víťazstva

Po remíze v úvodnom domácom zápase sezóny s Valenciou (1:1) prehral "biely balet" v nedeľu nečakane na pôde Getafe 1:2. Zverenci trénera Josého Mourinha v priebehu týždňa dvakrát neuspeli, pred spomenutým nedeľňajším duelom prehrali aj vo štvrtok v súboji o španielsky Superpohár s FC Barcelona 2:3. V súboji s Getafe začal Real dobre, Gonzalo Higuaín po 27 minútach hry otvoril skóre. Po polčasovej prestávke však domáci futbalisti dokázali otočiť výsledok. Najskôr v 52. min Juan Valera vyrovnal a v 74. min Abdelaziz Barrada šokoval hostí, ktorí mali v tom čase veľký tlak, a strelil víťazný gól. Mizériu Realu korunoval portugalský obranca Fabio Coentrao, ktorý v závere súboja videl červenú kartu.

Mourinho kritizoval svoj tím za výkony

"Getafe zvíťazilo zaslúžene. Nepodalo však žiadny oslnivý výkon a my sme hrali veľmi slabo. Z našej strany to bolo na trávniku neprijateľné. Nie som frustrovaný z výsledku, pretože ten bol úplne zaslúžený. Hnevá ma náš výkon," hovoril kriticky po stretnutí José Mourinho, ktorého tím má na vedúcu Barcelonu po dvoch kolách päťbodový odstup.

Real ukončil sériu 24 zápasov bez prehry v najvyššej domácej súťaži, ktorá bola jeho najdlhšou za ostatných 15 rokov. Madridský veľkoklub zároveň prehral prvý ligový zápas po vyše piatich rokoch, v ktorom viedol po prvom polčase. "Neboli sme schopní po prvom polčase v druhom súpera doraziť. Musíme sa výrazne zlepšiť. Treba byť sebakritický, tento zápas nebol z našej strany najlepší," priznal skúsený stredopoliar Xabi Alonso.

Messi otočil zápas s Osasunou

Tito Vilanova nechal na lavičke barcelonského režiséra Xaviho a na hre FC Barcelona to bolo vidieť. V 17. minúte sa radovali domáce tribúny, keď sa po Lamahovom centri pohotovo presadil Joseba Llorente. Do kabín sa tak odchádzalo za stavu 1:0 pre Osasunu. V druhom polčase sa Barcelona prezentovala typickou kombinačnou hrou, ktorá však väčšinou končila na pozornej obrane domácich. V 70. minúte mohli domáci šokovať svojho súpera aj druhýkrát. Nino sa tesne po svojom príchode na ihrisko, keď vystriedal autora prvého gólu Llorenteho, dostal do obrovskej šance, lenže opečiatkoval len žrď Valdésovej brány. Príchod Xaviho, ktorý vystriedal trápiaceho sa Iniestu, priniesol ovocie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Getafe-Real Madrid

Súvisiace články