Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Miroslav Lajčák a Peter Sagan: Minister udelil cyklistovi čestný titul
Zdielať na

Miroslav Lajčák a Peter Sagan: Minister udelil cyklistovi čestný titul

BRATISLAVA / Peter Sagan sa stal historicky prvým veľvyslancom značky Good Idea Slovakia. Patrí k najvýznamnejším slovenským športovcom súčasnosti. Stal sa cyklistickým fenoménom a získal si ľudí po celom svete. Jeho šarm, ale aj skromnosť robí Slovensku v zahraničí dobré meno.

Podľa odborníkov je Peter Sagan najväčší talent svetovej cyklistiky súčasnosti. Do svojich 26 rokov stihol získať okrem iného päť zelených tričiek, tituly Športovca roka a titul Majstra sveta v cestnej cyklistike.

Čestný titul

V stredu mu pribudol aj čestný titul Veľvyslanca značky Dobrý nápad Slovensko. V rámci tejto kampane bude jej tvárou, ktorá bude našu krajinu reprezentovať na celom svete a ukáže, že aj na Slovensku máme úspešných a šikovných ľudí.

"Dostal som ocenenie najlepšieho športovca, ako keby som robil najväčšiu reklamu pre Slovensko, a pritom som nevyhral ani olympiádu," konštatuje majster sveta Peter Sagan.

Defekt pravdepodobne pripravil nášho cyklistu o šancu vyhrať medaily na olympiáde, no na vnímaní jeho ako úspešného športovca to nič nemení. Potvrdil to aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, ktorý čestný titul Petrovi Saganovi odozvdal.

"Takú popularitu Slovenska, akú dokáže priniesť jeden športovec alebo jeden výnimočný výkon, to, samozrejme, tá naša systematická mravenčia práca nedokáže takto zabezpečiť. Šport je úžasný fenomén a naozaj pomáha pevne Slovensko postaviť na mapu sveta," skonštatoval Miroslav Lajčák.

Talizman pre šťastie

Náš minister zahraničných vecí pôsobí na Petra Sagana ako talizman pre šťastie.

"Minulý rok sme sa stretli a o deň neskôr som bol majster sveta," zaspomínal.

Cyklista dostal v rámci ocenenia sochu v tvare pečatidla, čo nebola náhoda.

"Peter vtláča najsilnejšiu pečať o Slovensku v hlavách ľudí po celom svete a to si veľmi vážime," vysvetlila majiteľka reklamnej agentúry Simona Bubánová.

Peter Sagan bude dobrým veľvyslancom. Presvedčená je o tom aj jeho manželka.

"Či je to šport, či je to súkromný život, či je to rodina, kamaráti alebo či je to niečo takéto, tak ja si myslím, že všetko z toho berie veľmi vážne a že sa k tomu postaví zodpovedne," priznala Katarína Saganová.

Skromný Peter

Cyklista je známy aj svojou skromnosťou. "Určite som veľmi rád a ďakujem za to Slovensku," dodal.

Good Idea Slovakia bude mať každý rok nového veľvyslanca. Tým ale nemusia byť vždy iba jednotlivci. Môžu to byť aj rôzne skupiny, firmy, ale aj nápady, ktoré pochádzajú zo Slovenska a úspešne reprezentujú práve našu krajinu v zahraničí.

Zdielať na

Súvisiace články