Oblačno
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Historický úkaz na ME: Všetky tímy v našej skupine majú rovnaký počet bodov
Zdielať na

Historický úkaz na ME: Všetky tímy v našej skupine majú rovnaký počet bodov

Zdroj: TASR

KOLÍN NAD RÝNOM / Prvýkrát v histórii futbalových ME majú všetky štyri tímy po dvoch zápasoch skupinovej fázy rovnaký počet bodov. Situáciu v "slovenskej" E-skupine zamotalo sobotňajšie (22.6.) víťazstvo Belgicka nad Rumunskom (2:0). O postupujúcich rozhodne až stredajšie (26.6.) záverečné tretie kolo, v ktorom sa Slováci stretnú s Rumunskom a Ukrajina si zmeria sily s Belgickom .

Postúpiť zo skupiny môže hocikto

Belgičania v zápase so Slovenskom predviedli "festival" zahodených šancí. Proti Rumunsku sa teda sústredili najmä na zlepšenie efektivity v zakončení a ich psychiku pozdvihol expresne rýchly otvárací gól. Už po 73 sekundách predviedol výborné krytie lopty Romelu Lukaku, priťukol ju Yourimu Tielemansovi a ten zaznamenal strelou spoza šestnástky tretí najrýchlejší presný zásah v histórii európskeho šampionátu. "Mám rovnaký pocit, ako po stretnutí so Slovenskom. Hrali sme dobre, ale rozdiel je v tom, že sme dali gól a vyhrali sme," citovala AFP stredopoliara Kevina De Bruyneho, kapitána Belgicka.

Rumunský tím má napriek prehre najlepšiu východiskovú pozíciu v boji o postup do osemfinále, v ktorom sa tím z juhovýchodu Európy predstavil iba na kontinentálnom šampionáte v roku 2000. "V zápase so Slovenskom ukážeme, že si zaslúžime postup zo skupiny. Pevne verím v naše šance a sústredíme sa na cieľ, pretože stále môžeme dosiahnuť to, po čom túžime," poznamenal rumunský obranca Radu Dragusin.

Súvisiace články

Najčítanejšie