Jasno
27°
Bratislava
Ladislav
27.6.2024
EURO 2024: Nepodarený druhý polčas Slovákov. Ukrajine podľahli 1:2
Zdielať na

EURO 2024: Nepodarený druhý polčas Slovákov. Ukrajine podľahli 1:2

DÜSSELDORF / Slovensko si po senzačnom víťazstve nad Belgickom zahralo v piatok 21. júna proti Ukrajine. Zisk troch bodov by pre našich futbalistov znamenal postup zo skupiny. Ukrajina po nevydarenom prvom zápase proti Rumunsku potrebovala zisk bodov.

​Slovensko výborne vstúpilo do zápasu

Slovenskí futbalisti prehrali vo svojom druhom zápase na ME v Nemecku s Ukrajinou 1:2. V piatkovom (21.6.) stretnutí E-skupiny síce vyhrávali po prvom polčase 1:0 vďaka Ivanovi Schranzovi, no na aktivitu súpera po zmene strán nestačili. O víťazstve Ukrajincov rozhodol v osemdesiatej minúte Roman Jaremčuk. O tom, či Slováci postúpia do vyraďovacej fázy, sa tak rozhodne v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom, ktorý je na programe v stredu 26. júna o 18.00 h vo Frankfurte.

Schranz sa presadil v druhom stretnutí za sebou a stal sa vôbec prvým hráčom Slovenska, ktorý zaznamenal viac ako jeden gól na európskom šampionáte. V piatok 21. júna sa však napokon tešili Ukrajinci, za ktorých najskôr vyrovnal Mykola Šaparenko a neskôr prihral na víťazný gól Jaremčuka. V neúplnej tabuľke figurujú Slováci na tretej priečke s tromi bodmi.

Súvisiace články

Najčítanejšie