Zatiahnuté
19°
Bratislava
Václav
28.9.2024
EURO 2024: Schranz je s dvoma gólmi najlepší strelec po 8. hracom dni
Zdielať na

EURO 2024: Schranz je s dvoma gólmi najlepší strelec po 8. hracom dni

Zdroj: TASR

BERLÍN / Slovenský futbalista Ivan Schranz je s dvoma gólmi po ôsmom hracom dni ME najlepší strelec šampionátu spoločne s Jamalom Musialom z hostiteľského Nemecka. Obaja skórovali v oboch zápasoch svojich tímov. Aspoň raz sa strelecky presadilo ďalších 45 hráčov.

Na spoločnom treťom mieste medzi nahrávačmi figuroval Juraj Kucka s jednou asistenciou, ktorú si pripísal pri Schranzovom víťaznom góle do siete Belgicka (1:0). Jednu gólovú prihrávku má na konte aj Lukáš Haraslín, z duelu proti Ukrajine (1:2). O prvú priečku sa priebežne delili Holanďan Nathan Ake a Rumun Dennis Man, ktorí prihrali na dva presné zásahy.

Strelecky najaktívnejší boli po 8. dni ME v Nemecku domáci Kai Havertz, Španiel Alvaro Morata a Dán Pierre-Emile Höjbjerg. Všetci zaznamenali štyri strely na bránu. Zo slovenského výberu mierili trikrát do priestoru brány Schranz s Haraslínom. Nemci boli na čele streleckých pokusov tímu (39) i strelených gólov (7).

Slováci sa v úvodných dvoch zápasoch dostali k 24 strelám a patrilo im priebežné 10. miesto. Prezentovali sa 49-percentným držaním lopty (16. miesto) a mali viac ako 84-percentnú úspešnosť prihrávok (17.).

Súvisiace články

Najčítanejšie