Oblačno
19°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Slovensko bojuje o postup. Proti Ukrajine musíme byť pokorní, tvrdí Calzona
Zdielať na

Slovensko bojuje o postup. Proti Ukrajine musíme byť pokorní, tvrdí Calzona

DÜSSELDORF / V piatok 21. júna čaká futbalistov Slovenska druhý zápas na majstrovstvách Európy. Ich súperom v Düsseldorfe bude Ukrajina. Kým tento tím vstúpil do turnaja vysokou prehrou s Rumunskom, naši Sokoli šokovali kontinent víťazstvom nad Belgickom.

​Oslavy po Belgicku netrvali dlho

Po výhre sa síce v slovenskom tábore oslavovalo, ale iba pár hodín, potom sa začali prípravy na ďalší zápas. "Eufória trvala iba chvíľku, nič sme totiž ešte nedosiahli. Našim cieľom je postup a ten ešte vo vrecku nemáme," uviedol tréner reprezentácie Slovenska Francesco Calzona. Na Belgičanov platil vysoký pressing na ich polovici a tréner nechce meniť taktiku ani v druhom dueli.

​Calzona zostavou možno prekvapí

"Dnes už vo futbale niet veľa tajomstiev. Aj Belgičania poznali náš systém. Máme vlastný štýl a budeme sa ho držať bez ohľadu na to, proti komu hráme. Každý zápas je ale iný. Proti Ukrajine musíme ostať pri zemi, byť trpezliví a pokorní," dodal Calzona. Základná jedenástka aj náhradníci podali proti Belgicku skvelý výkon. Dalo by sa očakávať, že víťazná zostava ostane identická. Stratég Calzona ale možno prekvapí. "Verím všetkým mojim hráčom. Samozrejme, aj tým, ktorí proti Belgicku nehrali. Tvoríme silný tím, nevylučujem, že pristúpime k nejakým zmenám," ukončil Calzona.

Súvisiace články