Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tréner sa vyhrážal mladým hokejistom a sám im podával injekcie. Ruskom otriasa ďalší škandál
Zdielať na

Tréner sa vyhrážal mladým hokejistom a sám im podával injekcie. Ruskom otriasa ďalší škandál

UFA / Prípad juniorského hokejového tímu Tolpar z ruskej Ufy, v ktorom sa objavilo sedem pozitívnych dopingových testov, spôsobil rozruch už na jar. Mladí hokejisti obviňujú kondičného trénera Igora Zagretdinova zo zlého správania a vyhrážok. Klub však tvrdí opak a bráni sa, vraj ide o sabotáž. Tím Salavat Julajev Ufa, ktorého súčasťou je Tolpar, sa bráni a hovorí o samotáži.

Informácie o organizovanom dopingu v Rusku sa šírili prostredníctvom sociálnej siete Telegram od polovice marca. Vyjadreniami hráčov, ktorí tvrdia, že kondičný tréner im dával zakázané látky, sa zaoberá Ruská antidopingová agentúra RUSADA. Prezident KHL Alexej Morozov zdôrazňuje dôležitosť urýchlenia vyšetrovania.

„Športovci uviedli, že podozrivé doplnky stravy a injekcie im predpisoval kondičný tréner Igor Zagretdinov. Snažili sa mu vraj vzdorovať, ale kouč sa im vyhrážal sťažnosťami u tímového riaditeľa a problémami v kariére,“ referuje účet. „V rozpore s pravidlami nikde nepodpisovali, že im lieky boli podané.“

Server Championat priniesol informáciu, že kouč dával hráčom vyše dvadsať tabletiek denne a využíval injekcie aj u neplnoletých hokejistov. Hráči sa dokonca mali sťažovať na hnačky, nikto z vedenia klubu nezasiahol. Malo prísť aj ku konfliktu s tímovým lekárom Arťomom Taranom.

„Nie je to pravda! Keby mali nejaký konflikt, jeden z nich už tu nepracuje,“ popieral akékoľvek problémy šéf klubu z Ufy Rinat  Baširov. "Neveríme, že by hokejistov nútil na užívanie dopingu. Máme k nemu dôveru.“

Súvisiace články

Najčítanejšie