Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Woods si na ďalší úspech musí ešte počkať
Zdielať na

Woods si na ďalší úspech musí ešte počkať

Zdroj: SITA

Anglický golfista Robert Rock získal druhý titul v rámci European Tour, keď v Abú Zabí zdolal Roryho McIlroya zo Severného Írska a slávneho Američana Tigera Woodsa, ktorý si na ďalší turnajový úspech musí ešte počkať.

Pred turnajom 117. hráč svetového rebríčka Rock zahral v nedeľu ihrisko na 70 úderov (2 pod par) a celkovo ho v štyroch kolách zvládol na 275 úderov (13 pod par). McIlroy potreboval v nedeľu 69 úderov (celkovo 276) a Woods spoločne s Dánom Thomasom Bjornom a Greamom McDowellom zo Severného Írska po 72 úderov (celkovo 277).

"Nemôžem tomu uveriť, že som to dokázal. Je to neuveriteľný pocit. Na to, že som bol pomerne dosť nervózny, tak som prekvapil sám seba. Dlho som bojoval o to, aby som sa dostal medzi najlepších 100 hráčov. Konečne som tam," povedal Rock.

Woods nevyužil šancu vyhrať prvý profesionálny turnaj po dvoch rokoch. Po sobotňajšom treťom kole podujatia v Abú Zabí sa o prvú priečku delí spoločne s Robertom Rockom z Anglicka, ale nedeľa mu už ako jeho súperovi nevyšla. Woods uspel už na decembrovom podujatí v Kalifornii, na ktoré však organizátori pozvali iba 18 hráčov. Podujatie v Abú Zabí je súčasťou European Tour, štartujú na ňom prví štyria hráči svetového rebríčka a šiesti z Top10.