Polojasno
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
VIDEO: Zjazdára na svahu takmer "zostrelil" jeleň!
Zdielať na

VIDEO: Zjazdára na svahu takmer "zostrelil" jeleň!

Fičíte na lyžiach dole zasneženým svahom a - cestu vám zrazu skríži jeleň! Nie je to príliš príjemná predstava, však? Švajčiarky zjazdár Mark Gisin to ale okúsil na vlastnej koži!

Jeho tréning v kanadskom zimnom stredisku Nakisca sa takmer skončil fatálnou zrážkou s divokou zverou! 32-ročný lyžiar sa vyhol jeleňovi, ktorý sa z ničoho nič zjavil na olympijskej zjazdovke z roku 1988, v poslednej chvíli.

Šokovaný Gisin zabránil kolízii so zvieraťom pohotovým pribrzdením. Video z  prekvapujúceho stretnutia zverejnil na svojom profile na facebooku a s dávkou humoru ho pomenoval: "Kto z nás by skončil horšie?"

Kuriózny moment popísal švajčiarsky zjazdár takto: "Na tom mieste je zjazdovka relatívne rovná a ja som išiel, našťastie, rýchlosťou asi len 65 kilometrov za hodinu. Takže som mal dosť času na to, aby som zareagoval."

Zamýšľal sa aj nad otázkou "Kto by po prípadnej zrážke skončil horšie?" - a mal v tom jasno: "Odhadujem, že to zviera patrilo tak do mojej váhovej kategórie, takže malo čosi cez sto kíl... Preto viem, že by som v prípade kolízie s ním veľmi dobre nevyzeral!"

youtube.com

Súvisiace články