Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smrť v priamom prenose
Zdielať na

Smrť v priamom prenose

Najslávnejší parkúrový kôň histórie Hickstead skonal. Nečakane, počas pretekov. Jeho smrť videli tisícky ľudí, pretože televízia podujatie Svetového pohára vo Verone vysielala v priamom prenose. A rovnako ako tí na štadióne ostali v šoku.

Hickstead bol superstar. Mal na svojom konte toľko medailí, že ho už iba ťažko prekoná iný kôň. S kanadským jazdcom Ericom Lamazeom získali na olympiáde v Pekingu zlato aj striebro. V roku 2007 spolu triumfovali na Pan-amerických hrách, vlani na Svetových jazdeckých hrách.

"Bol to najlepší kôň na svete. To, čo sa stalo, je obrovská tragédia. Sme z toho v šoku a veľmi veľmi smutní," povedal pretekár, ktorý so svojim miláčikom v septembri tohto roku po druhýkrát zvíťazil na prestížnom podujatí neďaleko Calgary, kde si vyskákali milión dolárov.

To bolo ich posledný veľký výsledok. 15-ročný žrebec skolaboval na nedeľňajšom podujatí v Taliansku po tom, čo preskočil poslednú 13. prekážku. Veterinári sa ho pokúšali oživiť, no márne. Predokladá sa, že dostal infarkt.

Jazdci boli z udalosti tak šokovaní, že sa po minúte ticha rozhodli v pretekoch Svetového pohára vo Verone nepokračovať. 

Najčítanejšie