Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
tvojenoviny: Polc vyhral, ale vôbec si necítil ruky
Zdielať na
Ostatné

tvojenoviny: Polc vyhral, ale vôbec si necítil ruky

Zdroj: Filip Polc

OD FILIPA POLCA / Innsbruck je jedno z najkrajších miest Európy. Teda, ak máte radi hory a zábavu. Mesto je tu v úplnom kontakte s vysokými kopcami, kde sa v sobotu 13. augusta zišlo top 10 tímov na unikátnych pretekoch v downhille.

Čakalo tu na nás veľké prekvapenie. Štart vo výške 1900 metrov nad morom a prevýšenie 970 metrov. Kopec teda poriadne strmý, trať úzka a plná skál. Naozaj poriadna zaberačka na ruky. Takýto zjazd sa tu ešte nekonal. A hlavne za takejto účasti top jazdcov z celého sveta. Organizátor vymyslel špeciálny kľúč pretekov. Nešlo iba o jednotlivcov, ale o všetkých jazdcov jednotlivých tímov, ktorí zbierali body a po súčte sa vyhlasoval top tím.

Na začiatku tréningu každý zhrozený nadával na obtiažnosť trate a hlavne sme si nevedeli predstaviť, ako to zídeme bez zastavenia z hora až do cieľa. S touto myšlienkou sme stáli na štarte asi viacerí. Jedinou informáciou pre nás bol fakt, že niekto z domácich jazdcov dal čas 10 minút a 30sekúnd... Čo je asi dva až tri krát tak dlhé ako trate na svetových pohároch.

Ja som štartoval až ku koncu štartového listu, kde nás bolo 40. Takže som už priebežne vedel výsledky a dosahované časy boli stále lepšie a lepšie. Môj kolega Luke Strobel sa prvý dostal pod 10 minút. Neskôr ho prekonal Troy Brosnann s časom 9:46 min. To sme už na štarte celkom žasli...

Bolo si treba rozložiť sily a prekonať neskutočnú bolesť rúk. Ku koncu som si ich vlastne ani necítil a ledva som držal riadidlá. No keď som prešiel cieľom, na displeji bolo 9:30 min a priebežné prvé miesto!!! Nespravil som veľké chyby a to sa aj ukázalo... Na druhom mieste bol s časom 9:32 Ben Reid.

Všetci sme v cieli čakali na dojazd posledného pretekára, aktuálne najrýchlejšieho jazdca sveta, Aarona Gwina. Nedokázal prekonať naše časy, tak nás všetkých potešilo, že Ms Evil Racing ukázal svoje kvality a zdolali sme tímy ako: Trek world racing, Giant, Monster Specialized, Scott 11 a vlastne aj všetky ostatné!!!

Zdielať na

Súvisiace články