Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V americkom futbale na Slovensku vládnu Monarchs!
Zdielať na

V americkom futbale na Slovensku vládnu Monarchs!

Historicky prvým slovenským šampiónom v „sedmičkovom“ americkom futbale sa podľa očakávania stal tím Bratislava Monarchs.

Tím Panovníkov, ktorý bol na Slovensku „pionierom“ amerického futbalu a skúsenosti zbieral nielen v českej lige, ale aj v konfrontácii so silnými európskymi mužstvami, potvrdil, že doma nemá vážnejšieho súpera. V troch kvalifikačných turnajoch v Nitre, v Topoľčanoch a v Smoleniciach  nenašiel premožiteľa a všetkých šesť zápasov so svojimi konkurentmi vyhral, pričom dosiahol impozantné skóre + 126!

Svoju silu potvrdili Bratislava Monarchs aj  v záverečnom play-off na ihrisku na Nobelovej ulici. Panovníci  najskôr zdolali zvolenských Patriotov 21:6  a vo finále pokorili aj trnavských Buldogov -  18:0.

 „Bratislava Monarchs si majstrovský titul výbornými výkonmi a kvalitnou hrou určite zaslúžili. Uznanie však patrí aj ďalším dvom tímom – Trnava Bulldogs a Topolčany Kings. Myslím si, že najmä Králi príjemne prekvapili! Som rád, že premierový ročník sedmičkovej ligy prebehol hladko a bez vážnejších zranení, “ poznamenal prezident Slovenskej asociácie amerického futbalu Ivan Herda  

 Víťaznú trofej prebral veterán tímu Bratislava Monarchs  Roman Hodys a radosť z nej si s trénerom Ľudovít Gálkom a  spoluhráčmi  plnými dúškami vychutnával aj Rastislav Kadleček, ktorého vyhlásili za najužitočnejšieho hráča finále.

tv joj