Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Prídu Velitsovci o robotu?
Zdielať na

Prídu Velitsovci o robotu?

Zdroj: TASR

Cyklistický tím HTC-Highroad, za ktorý jazdia aj slovenskí súrodenci Peter a Martin Velitsovci, možno po skončení sezóny ukončí činnosť.

Vedenie družstva, ktorého jazdci od roku 2008 vybojovali v mužskom i ženskom pelotóne celkovo 460 prvenstiev, vrátane päťdesiatich na Tour de France, Giro d´Italia a Vuelte, momentálne hľadá nového sponzora. HTC - Highroad je najúspešnejším cyklistickým tímom súčasnosti. Po sezóne však vyprší zmluva s výrobcom mobilných telefónov HTC a podpis novej je v nedohľadne.

"Ak nezoženieme hlavného sponzora do konca Tour de France, potom si budeme musieť sadnúť a všetko prehodnotiť. Asi budeme musieť niektoré veci pozastaviť. Najlepší svetový tím, líder v cyklistike posledných rokoch potrebuje hlavného partnera," povedal majiteľ manažérskej spoločnosti Highroad Bob Stapleton. V súčasnosti je v tíme 36 mužov a žien z osemnástich krajín.

V terajšej ekonomickej situácii už mal Stapleton podľa vlastných slov niekoľko bezsenných nocí. Kalifornčan však verí, že sa mu podrží udržať tím pohromade. Cyklistika ponúka podľa neho úžasné možnosti marketingových a obchodných aktivít. "Cyklistický tím je niečo unikátne. Ak ste hlavný partner, vaše meno sa objaví v názve tímu. Ak chcete byť na dresoch Manchestru United, musíte vynaložiť veľké množstvo financií. Tím sa však bude stále volať Manchester United. Vďaka cyklistike sa vaše meno opakuje tisíckrát na internete, v televízii, vo svetových médiách. Celková návratnosť vložených prostriedkov je istá, v športe nemá obdobu. Hlavnému partnerovi sa vráti minimálne dvadsaťnásobne, zlatému desaťnásobné. Ponúkame veľmi veľa," povedal Stapleton, ktorý zháňa partnera s prínosom 10 miliónov eur na rok a ponúka trojročnú zmluvu

Súvisiace články