Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Shiffrinová získala svoj ôsmy malý glóbus za slalom
Zdielať na

Shiffrinová získala svoj ôsmy malý glóbus za slalom

Zdroj: TASR

ARE / Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová získala svoj ôsmy malý krištáľový glóbus za slalom vo Svetovom pohári. Vo švédskom stredisku Are triumfovala v nedeľu (10. 3.) pred Chorvátkou Zrinkou Ljutičovou (+1,14 s) a Švajčiarkou Michelle Gisinovou (+1,34).

Dvadsaťosemročná lyžiarka už má vo vitríne 16 glóbusov, päť za celkové víťazstvá a jedenásť za disciplíny - 8 za slalom, 2 za obrovský slalom a 1 za super-G. Na konte má už 96. triumfov v prestížnom seriáli, pričom v Are zaznamenala 59. v slalome. Je to zároveň jej 151. pódium v kariére. "Lomcujú so mnou emócie. Som hrdá na prácu svojho tímu a som šťastná, lebo som predviedla výborné lyžovanie. Zatlačila som na lyže a išla som tak, ako mi to umožňovala zjazdovka. V prvom kole som mohla ísť lepšie, ale som spokojná," uviedla víťazka v cieli.

​Fenomenálna Američanka sa pritom vrátila na svah po šiestich týždňoch, koncom januára sa zranila v zjazde v Cortine d'Ampezzo. V hodnotení disciplíny má pred záverečným podujatím nedostihnuteľný náskok 225 bodov pred Slovenkou Petrou Vlhovou, ktorú vyradilo do konca sezóny zranenie kolena.

Do konca sezóny zostávajú finálové súťaže v rakúskom Saalbachu (16.24. marca). V nich sa predstaví najlepších 25 pretekárok v každej disciplíne. V slalome bude štartovať aj Slovenka reprezentujúca Česko Martina Dubovská, ktorá skončila v Are na 15. mieste a v celkovom hodnotení jej patrí 23. priečka.

Súvisiace články

Najčítanejšie