Polojasno
15°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vlhová má pretrhnutý predný krížny väz. Čaká ju operácia
Zdielať na

Vlhová má pretrhnutý predný krížny väz. Čaká ju operácia

BRATISLAVA / Padla definitíva! Roztrhnutý predný krížny väz v pravom kolene. Slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú čaká operácia. Informoval jej tréner Mauro Pini. Liptáčka mala v obrovskom slalome Svetového pohára v Jasnej nepríjemný pád v hornej časti trate.

Petra bola na vyšetreniach vo Švajčiarsku s priateľom Michalom Kyselicom a trénerom Maurom Pinim. "Proces rehabilitácie sa už včera začal. Boli sme vo Švajčiarsku za špičkovým expertomvlhova

v tejto problematike. Dostali sme všetky potrebné informácie, Petra bola spokojná a vie, čo ju čaká. Momentálne je doma a relaxuje," povedal Pini. Noha nie je zlomená.

"Nesmieme panikáriť, menej je niekedy viac. Prvých 5-6 týždňov je najdôležitejších a nemá zmysel sa ponáhľať. Nemá zmysel sa ani ponáhľať späť na svah, to je teraz sekundárne," opísal Pini.

"Mauro vie s týmto lekárom komunikovať v rodnom jazyku. Aj Petra bola z toho nadšená," priblížil Petrin manažér Richard Galovič.

Vlhová mala tvrdý pád v úvodnom kole sobotňajšieho "obráku" v domácom stredisku. Na pomoc jej prišli záchranári, zranenú ju museli zviesť na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom do nemocnice. Prvé vyšetrenia absolvovala v Ružomberku a v nedeľu odcestovala k odborníkovi do Švajčiarska, kde sa aj podrobí operácii. Podľa Piniho je do istej miery poškodený aj meniskus a trochu natiahnutý mediálny kolaterálny väz. Za približný termín návratu označil september.

Súvisiace články