Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vlhovej kouč potvrdil po páde obavy fanúšikov: Sezóna sa pre nás skončila
Zdielať na

Vlhovej kouč potvrdil po páde obavy fanúšikov: Sezóna sa pre nás skončila

JASNÁ / Manažér tímu Petry Vlhovej Richard Galovič povedal v priamom prenose JOJ Šport, ako je na tom po desivom páde slovenská lyžiarka.

"Pamätá si pád, je pri vedomí, komunikuje," začal Galovič. "Veríme, že to nebude nič vážne. Lyžovanie prináša množstvo deštrukčných pádov." Spoločne s koučom Maurom Pinim nemali pre fanúšikov priaznivé informácie. Práve naopak. 

Pred pretekmi bol v úlohe predjazdca Slovák Adam Žampa a tiež skončil v nemocnici. Na Twitteri napísal, že sú na tom rovnako: Petra pravé a on ľavé koleno. "Zranenie pravého kolena, sezóna sa pre nás, pre Petru skončila," povedal Pini.

"Utrpela náraz sčasti do ramena, sčasti do hlavy a sčasti do kolena. Je to poškodenie väzov v pravom kolene," potvrdil aj Galovič. "Absolvujeme konzultácie so špecialistami, ktorí riešia zranenia svetových lyžiarov. Následne pripravíme komplexný medikálny plán, aby sme ju dostali na lyže najskôr, ako sa bude dať," doplnil manažér Petry Vlhovej.

Úvod jej jazdy bol vynikajúci, dynamický, potvrdil Galovič. "Niekedy sa stane, že nie všetko vyjde ako by sme si želali a šport prináša aj takéto situácie. Petra je v starostlivosti špičkových lekárov, podstupuje celú škálu vyšetrení. Došlo k relatívne silnému nárazu do hlavy, sťažovala sa na rameno a na koleno," povedal manažér.