Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vyhlásenie Vlhovej tímu a športový lekár o páde: Hrozivý nálet do siete
Zdielať na

Vyhlásenie Vlhovej tímu a športový lekár o páde: Hrozivý nálet do siete

JASNÁ / Nálet do záchrannej siete vyzeral hrozivo. Pravdepodobne došlo k rotácii kolena a predkolenia. Takto sa vyjadril športový lekár Branislav Delej k pádu lyžiarky Petry Vlhovej.

"Zo záberov ťažko určiť diagnózu. Prvá fáza a samotný pád nebol nebezpečný. Najhoršie to vyzeralo pri naletení do záchrannej siete. Ľavá lyža zostala zapichnutá v sieti a tam došlo k rotácii kolena a aj predkolenia," povedal pre JOJ 24. 

Upozornil, že Vlhová spadla vo vysokej rýchlosti. "Aj kinetická energia bola silná. Poškodenie väzov ľavého kolena tam môže byť, dúfajme, že nedošlo k zlomenine predkolenia," opísal.

Vyhlásenie pre fanúšikov vydal aj tím Petry Vlhovej. Ponúkame ho celé: "Petra Vlhová bola po páde v 1. kole obrovského slalomu v Jasnej prevezená v stabilizovanom stave do nemocnice. V súčasnosti sa podrobuje komplexným vyšetreniam, ktoré odhalia rozsah zdravotných indispozícií, o čom vás budeme informovať. Žiadame vás o trpezlivosť a pochopenie."

​Petra Vlhová je v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku, kam ju previezol vrtuľník. "V mene celého Niké Ski Team Petra Vlhová by sme sa radi poďakovali fanúšikom za obrovskú podporu, ktorej sa nám v týchto chvíľach od vás dostáva. Užite si zvyšok dnešných pretekov a povzbudzujte, prosím, všetky pretekárky na trati."

"Sú tam ľadové platne a trať bola pre prvé pretekárky náročná," povedal pre JOJ 24 tréner Timotej Zuzula. "Lyžiarky sa dostávali do záklonu a jediné, čo to zvládli, boli Sara Hectorova, Michaela Shiffrinová a Alice Robinsonová."

V Jasnej bol podľa neho vodnatý ľad, takáto trať v sezóne Svetového pohára ešte nebola. "To bol jeden z problémov, ktorý prekvapil všetkých.Ten kopec stále padá, nie je tam rovina, a je to zradné."

Pozrite si celý rozhovor s Timotejom Zuzulom.

Reportérka Eliška Prečová zistila, že Vlhovú počas prevozu strážili policajti.

Viac v živom vstupe:

Súvisiace články

Najčítanejšie