Skoro jasno
15°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
JAZDY PETRY VLHOVEJ Slovenka ovládla ďalší nočný slalom, nechala za sebou aj Shiffrinovú
Zdielať na

JAZDY PETRY VLHOVEJ Slovenka ovládla ďalší nočný slalom, nechala za sebou aj Shiffrinovú

COURCHEVEL / Slovenka Petra Vlhová predviedla v 2. kole najlepšiu jazdu a zvíťazila. Skvelý výkon Slovenskej lyžiarskej jednotky, potvrdila, že v slalomoch pod umelým osvetlením je neprekonateľná.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová zvíťazila vo štvrtkovom slalome Svetového pohára vo francúzskom stredisku Courchevel a zaknihovala jubilejný 30. triumf v prestížnom seriáli. Na druhú priečku odsunula celkovú líderku Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá stratila 24 stotín. Pódium doplnila Rakúšanka Katharina Truppeová s priepastným mankom 2,06 sekundy.

Trať prvého kola pretekov postavil Vlhovej švajčiarsky tréner Mauro Pini, ktorý sa ju snažil prispôsobiť čo najviac štýlu slovenskej lyžiarky. Preteky štartovali pod umelým osvetlením, čo zo štatistického hľadiska Vlhovej malo vyhovovať. Zlatá olympijská medailistka z Pekingu triumfovala až v 13 z 20 nočných slalomov.

TASR

​Vlhová výhodu trate na mieru využila, keď s číslom dva mala problémy iba v druhej pasáži svahu. Zaváhanie sa premietlo aj do medzičasu, na ktorom zaostávala za Shiffrinovou o 38 stotín, následne však predviedla rytmickú jazdu a manko stiahla na 17 stotín.