Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Petra Vlhová triumfovala v obrovskom slalome v Sestriere spoločne s Taliankou Federicou Brignoneovou
Zdielať na

Petra Vlhová triumfovala v obrovskom slalome v Sestriere spoločne s Taliankou Federicou Brignoneovou

SESTIERE / Slovenská reprezentantka Petra Vlhová a Talianka Federica Brignoneová spoločne triumfovali v sobotňajšom obrovskom slalome žien v rámci Svetového pohára v talianskom stredisku Sestriere. Obe lyžiarky zaznamenali rovnaký čas, tretia Mikaela Shiffrinová za nimi zaostala len o jednu stotinu sekundy.

Vlhová bola po prvom kole druhá a na Brignoneovú strácala 17 stotín sekundy. V druhom kole však bola o niečo rýchlejšia a s Taliankou sa podelila o víťazstvo. Obe dosiahli v súčte dvoch kôl identický čas 2:21,15 min a v nesmierne vyrovnaných pretekoch o jednu stotinu odsunuli na tretiu priečku Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

"Je to skvelé zdieľať pódium s Federicou. Je to moje prvé pódium v obrovskom slalome v tejto sezóne a hneď je to víťazstvo. Som veľmi šťastná," povedala s úsmevom Vlhová do mikrofónu organizátorov tesne po skončení pretekov. Slovenská lyžiarka dosiahla 13. víťazstvo vo Svetovom pohári a prvé pódium v tejto sezóne v obrovskom slalome. Zaujímavosťou je, že Vlhová rovnakým spôsobom vyhrala aj vlani v obrovskom slalome v Maribore, kde sa o prvenstvo podelila s Američankou Mikaelou Shiffrinovou. 

​Vo Svetovom pohári má naša lyžiarka celkovo už 32. pódiových umiestnení - z toho 13-krát sa postavila na stupne víťazov, 11-krát skončila druhá a 8-krát tretia.

Súvisiace články