Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Végh vs. Vémola: Ako Karlos prišiel za Attilom, a čo všetko musel slovenský šampión pred zápasom storočia urobiť
Zdielať na

Végh vs. Vémola: Ako Karlos prišiel za Attilom, a čo všetko musel slovenský šampión pred zápasom storočia urobiť

BRATISLAVA / Kto vyhrá, stane sa Československou jednotkou a šampiónom. Schyľuje sa k naozaj veľkému duelu, ktorý je už teraz považovaný za zápas storočia. Proti sebe sa postavia dve žijúce legendy česko-slovenskej scény MMA. Za Slovensko Attila Végh, za Česko Karlos Vémola. Attilu sme si ale pozvali do štúdia TV JOJ a prezradil nám, ak vyzerala jeho príprava a čo všetko sa muselo udiať, aby k zápasu "Storočia" vlastne došlo.

Attila na úvod v štúdiu s humorom poznamenal, že očakáva, že to bude zápas storočia, pretože dve ikony MMA sa dajú dokopy. V rámci klietky sa v takto dôležitom zápase ešte nikdy nestretli. "Stretli sme sa takto na tréningu ale to bolo dávno, trénovali sme spolu," poznamenal Attila Végh. Rozdiel medzi nimi je aj v tom, že obaja sú z inej zápasníckej organizácie. "Karlos patrí do viacerých organizácií ale podľa mňa sám nevie aké to sú. Ja som šampión druhej najväčšej svetovej organizácie- Bellator MMA. Takže nemali sme možnosť sa stretnúť v zápase, no teraz na Oktagone sa stretneme," vysvetlil Attila. Prvou najväčšou organizáciou MMA je už len UFC. 

Ako Karlos prišiel za Attilom 

Aby sa vôbec títo dvaja najlepší MMA zápasníci Česka a Slovenska stretli predchádzal tomu prestup z organizácie. Karlos Vémola totiž bojoval v českej organizácii a Attila v československej jednotke  - Oktagon. "On to hrotil a chcel mať so mnou ten zápas, ja som to nejak nevyhľadával," pokračoval Attila. Následne tak museli vymyslieť spôsob ako tie dva "levy" spoja do jednej klietky. "Attilka" ako ho tiež prezývajú, si ale stál za svojím, že z Oktagonu neodíde a ak Karlos chce, nech ide on za ním. Karlos sa napokon rozhodol, že mu to za to stojí a pôjde za Attilom. 

V legendárnom zápase storočia sa stretnú už 9. novembra v O2 aréne v Prahe. Očakáva sa úplne vypredaná hala - 20 000 ľudí. Zápas si môžete pozrieť aj z pohodlia domova na JOJ Plus od 20.00 hod. 

Karlos sa už v mnohých rozhovoroch vyjadril, že stretnúť sa takto v zápase s Véghom je niečo ako "životný sen," pretože si chce dokázať a dokázať všetkým, že je najlepší v Československu. Karlosove motto totiž znie: "Lvi žerou první."

"Ja som asi jediný, s ktorým sa rozpráva s takým rešpektom, pokorou, lebo ostatným nadáva a škaredé veci rozpráva. Ja mám ale tiež takýto postoj k nemu, nejakú úctu," vyjadril sa Attlia. 

Drsná príprava a tlak na Vémolu 

Slovenský šampión Attila Végh má za sebou náročnú 4-mesačnú prípravu, do ktorej dal naozaj všetko. Ako sám povedal, našťastie nemal žiadne zranenie, takže do zápasu môže ísť naplno. "Karlos je iný zápasník ako ostatní, má takú jednu silnú stránku a práve na to som sa musel sústrediť. Príprava prebehla veľmi dobre, teraz mam už len posledný týždeň takej ťažšej prípravy. Budúci týždeň pred zápasom ma čaká už len dolaďovanie formy, techniky a ideme na to!" 

Attila vraj z neho v klietke strach veľmi nemá, prečo je to tak? "Ja ho poznám už v tej klietke, viem čo bude robiť. On má 10 zápasov po sebe čo robí to isté. teraz som ale vôbec nesledoval čo robí, kde robí, čo trénuje. Sústredím sa len na seba." Karlos ale tiež veľmi dobre pozná Attliu a vie čo má za silnú stránku on. 

Slovenský šampión je ale rád, že na neho v podstate nie je až tak vyvíjaný tlak ako na Vémolu. Svedčia o tom podľa neho aj kurzy v stávkových kanceláriách. "Na mňa je kurz nejak 4 a on má 1-2, čiže je väčší favorit. Pre mňa je to ale lepšie lebo všetok tlak má na sebe on. Ja tam idem vyhrať. Trénoval som na to, makal som ako blázen, aby som ho porazil. Takže ja tam nejdem s tým, aby som prehral," dodal Attila. 

Súvisiace články