Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Bývalý olympijský víťaz Prokurorov zahynul pri dopravnej nehode
Zdielať na

Bývalý olympijský víťaz Prokurorov zahynul pri dopravnej nehode

Zdroj: TASR

Bežkári prišli o ikonu

Policajní predstavitelia informovali, že Prokurorov prechádzal cez cestu smerom k železničnej stanici, kde ho zrazilo a na mieste usmrtilo motorové vozidlo. To údajne viedol podnapitý vodič. Tragédia sa stala v meste Vladimir, vzdialenom 160 kilometrov východne od Moskvy.
     

Prokurorov získal na olympiáde v Calgary v roku 1988 zlatú medailu na 30 kilometrov voľnou technikou a striebro v štafete. Zúčastnil sa na piatich zimných olympijských hrách. Naposledy sa predstavil v Nagane v roku 2002, kde bol tiež ruským vlajkonosičom. Bol držiteľom zlatej, striebornej a štyroch bronzových medailí zo svetových šampionátov.  V rodnej krajine slávil 13-krát titul národného šampióna a získal tiež štátne vyznamenanie za prínos športu. Aktívnu športovú kariéru ukončil rodák z Mišina, v roku 2002, o štyri roky neskôr sa stal šéftrénrom ruskej ženskej bežeckej reprezentácie a v roku 2007 trénerom šprintérskej špecialistky Natálie Matvejevovej.

      Podľa Ruského lyžiarskeho zväzu Prokurov v čase nehody smeroval na vlak do Moskvy, kde sa mal podrobiť lekárskym testom z poistných dôvodov.