Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vitalij Kličko odporúča súperovi psychiatra
Zdielať na

Vitalij Kličko odporúča súperovi psychiatra

Zdroj: SITA

Nigérijský obhajca titulu v superťažkej váhe vo verzii WBC Samuel Peter utiekol pri pondelkovom fotení s opaskom šampióna

"Peter je čudák, takže ma jeho správanie počas fotenia pred súbojom o titul majstra sveta ani neprekvapilo," konštatoval Vitalij Kličko. "Boli sme s Nigérijčanom dohodnutí, že spoločne odovzdáme pred fotografmi opasok šampióna prezidentovi WBC Josemu Suleymanovi. A tu mi zrazu tento čudák vytrhol opasok z rúk a rozbehol sa kamsi preč. Stačilo mu pozrieť do očí a človek si mohol byť istý, že nemá všetko s nervami v poriadku. Nedokázal dodržať ani zásady elementárnej slušnosti. Ako to s ním bude vyzerať v ringu? Bolo to evidentne nervové zrútenie. Mal by čo najskôr navštíviť príslušného špecialistu," poradil obhajcovi titulu ukrajinský vyzývateľ.

Vitalij Kličko absolvuje svoj návrat do ringu v sobotu 11. októbra v Berlíne, kde sa stretne o korunu ťažkej váhy verzie WBC so šampiónom Peterom. Duel sa uskutoční v novej 02 World Arene s kapacitou 13 000 miest. Starší brat šampióna IBF a WBO Vladimira, 37-ročný Vitalij, má na konte 37 zápasov s bilanciou 35 víťazstiev (34 k.o.) a 2 prehry. Svoj titul stratil prvýkrát v súboji s Lennoxom Lewisom v júni 2003. V roku 2005 ukončil pre zranenie kolena kariéru a titul vo verzii WBC tak pripadol bez boja Hasimu Rahmanovi.

Samuel Peter, žijúci v Las Vegas, absolvoval v profesionálnom ringu 31 zápasov, z nich 30 vyhral (23 k.o.) a 1 prehral. Titul získal knokautom Olega Maskajeva v marci 2008 v mexickom Cancune.