Jasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Liga majstrov opäť bez Sloveniek, ŠKP ale bez hanby
Zdielať na

Liga majstrov opäť bez Sloveniek, ŠKP ale bez hanby

Zdroj: SITA

Slovenky bývali na internáte

Podobne ako v minulosti pre Šaľu, či Michalovce aj pre Bratislavčanky bol však prah vedúci do elitnej spoločnosti starého kontinentu privysoko.
      Reálne však postup v konkurencii dánskeho Ikastu, rumunského Brašova a poľského Lublinu doma sotva niekto očakával. Do vlasti sa hráčky ŠKP síce vrátili podľa očakávania bez víťazstva, no aj bez utŕženia hanby a navyše s cenným bodom za remízu s Lublinom. Slovenský šampión teda rovnako ako po ostatné roky nabieha na výhybku do Pohára EHF. Súpera, s ktorým sa stretne v dvojzápase (1./2. - 8./9. novembra) spozná po žrebovaní už 14. októbra.
    

Jednu z opôr bratislavského tímu brankárku Miroslavu Sůkalovú tešilo, že si na turnaji v Dánsku mohla so spoluhráčkami zahrať s veľmi kvalitnými súpermi, v ktorých kádroch bolo niekoľko veľkých mien európskej i svetovej hádzanej na čele s aktuálnou hádzanárkou roka Nórkou Gro Hammersengovou. "Naším cieľom bolo dobre si zahrať a neinkasovať príliš vysoké prehry. Dôležité je, že aj keď sme s favoritmi prehrávali, nikdy nebol zápas rozhodnutý už po úvodných minútach a nikdy sme neprestali bojovať. Proti Ikastu sme v prvom polčase prekvapujúco dosť dlho aj viedli a s Lublinom sa nám podarilo v závere vyrovnať," komentovala Sůkalová, ktorej tím v konečnej tabuľke obsadil poslednú priečku, hoci mal rovnako ako Lublin jeden bod a rozdiel v skóre mínus 18 gólov. Pre Poľky nakoniec ale vravel vyšší počet strelených gólov.

      Vo všetkých zápasoch pritom ŠKP prevyšoval svoj interligový štandard. "Naše výkony boli podstatne disciplinovanejšie a lepšie ako vo WHIL. Možno preto, že sme si uvedomovali, že v súbojoch s takýmito tímami nesmieme strácať lopty a možno aj preto, že kvalitný protivník vždy pozdvihne aj úroveň druhého družstva," uvažovala bratislavská gólmanka.      Účinkovanie slovenského tímu na Jutskom polostrove ešte bude mať diplomatickú dohru. Vedenie klubu chystá adresovať Európskej hádzanárskej federácii sťažnosť na usporiadateľský klub, ktorý príliš veľa pohostinnosti voči Slovenkám neprejavil - na rozdiel od ďalších dvoch tímov ubytovaných v hoteloch sa Bratislavčanky museli uskromniť na študentskom internáte, navyše bez základného vybavenia ako je mraznička na ľad pre masérov, či televízor a dvd na analýzu zápasov.