Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pohár EHF - Debakel Šale v Budapešti
Zdielať na

Pohár EHF - Debakel Šale v Budapešti

Zdroj: SITA

Budapešť Bank FTC (Maď.) - Slovan Duslo Šaľa (SR) 41:23

Zverenky trénerky Dariny Braunovej totiž v nedeľňajšom prvom stretnutí tejto európskej pohárovej súťaže podľahli na palubovke favorizovaného tímu Budapešť Bank-FTC vysoko 23:41 (11:20). Hráčky úradujúceho slovenského majstra utrpeli na tejto scéne jednu zo svojich najvyšších prehier (naposledy dostali podobný debakel v januári 2004 v 3. kole Pohára EHF doma s dánskym Viborgom 16:33 a vzápätí skončila na poste trénerky zhodou okolností D. Braunová - pozn.), po ktorej sú prakticky bez šance na postup do 3. kola. Šalianky odohrajú odvetu s populárnym maďarským klubom na budúcu sobotu (11. 10. o 16.30 h) pred vlastnými fanúšikmi.

Výsledok - nedeľa - Pohár EHF žien - 2. kolo – prvý zápas (odveta v sobotu 11. 10. o 16.30 h v Šali):

Budapešť Bank FTC (Maď.) - Slovan Duslo Šaľa (SR) 41:23 (20:11)

Najviac gólov za FTC: Kenyeresová 9/9, Szucsánszka a P. Szamoránska 8, Zácsiková 7

Zostava a góly Šale: Némethová, Grandtnerová, Túrociová - Trochtová 3, Czániková 1, Bérešová-Váradyová 4, J. Braunová, Pileková 1, Martanovičová 5, P. Popluhárová 7/2, Čamajová-Vlčková 1, Macháliková, Puškášová 1, S. Szarková

Pok. hody: 11/9 - 2/2, vylúčené: 2 - 3, rozhodovali: Cvetko a Kavalar (obaja Slovin.), 600 divákov

Šaliankam vyšiel vstup do stretnutia. Domáce síce otvorili gólový účet zápasu, ale potom prišli štyri presné zásahy hráčok Dusla, ktoré v 6. min viedli 4:1. Ferencvárosu sa v týchto fázach nedarilo. Jeho hráčky robili chyby v rozohrávke a keď sa už dostali k zakončeniu, v bránke hostí úspešne zasiahla Némethová, ktorú Szucsánszka i slovenská rodáčka Zácsiková neprekonali ani zo sedmičiek. Duslo si náskok udržiavalo do 10. min (7:4), potom maďarské družstvo vyrovnalo na 7:7. Zlom v stretnutí nastal v záverečnej desaťminútovke I. polčasu, keď hádzanárky v zeleno-bielych dresoch zo stavu 10:9 zvýšili až na 20:10. Tesne pred prestávkou Bérešová už len skorigovala na 20:11. Po zmene strán pokračovali domáce v nastúpenom trende, kým Šalianky pôsobili bezradným dojmom. Súperky prechádzali ich obranou ako nôž maslom a v útoku sa presadzovali len s námahou. Duslu nepomohli ani zmeny v zostave, a tak sa napokon zrodilo - pred zápasom určite nečakané - hladké víťazstvo FTC 41:23.

Darina Braunová (trénerka Šale): "Takúto vysokú prehru som rozhodne nečakala, ale treba povedať, že sme hrali proti kvalitnému súperovi. Začali sme veľmi dobre, potom sme však nepremenili tri vyložené príležitosti a pre zdravotné problémy som musela stiahnuť z palubovky Čamajovú i Martanovičovú, čo súper využil na uchytenie sa. Cez prestávku som dievčatám zdôrazňovala, aby to nezabalili, pretože je dôležitý každý jeden gól. Žiaľ, zakončovali sme z nepripravených pozícii a zbytočne rýchlo. Súper nás za to trestal. Ferencváros podal veľmi dobrý výkon v obrane i v útoku. My sme výrazne zaostávali v streľbe spojok. Postup je pre nás už minulosťou, v odvete však chceme zahrať kvalitnejšie, disciplinovanejšie a uhrať dobrý výsledok."