Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Cyklomaratón Bratislava - Jasná hostil 280 cyklistov. Na počiatku akcie bola obyčajná stávka
Zdielať na

Cyklomaratón Bratislava - Jasná hostil 280 cyklistov. Na počiatku akcie bola obyčajná stávka

BRATISLAVA/JASNÁ / Nadšenci cyklistiky si v sobotu opäť zmerali sily na "Cyklomaratóne Bratislava – Jasná". Ide o najdlhšie amatérske cyklistické podujatie na Slovensku. Na počiatku akcie bola obyčajná stávka zakladateľa Jozefa „Efu“ Tótha. Tento čiperný sedemdesiatnik si trasu nenechal ujsť, ako inak s číslom jedna na drese.

"Je to už 27. ročník, každé ráno sa o 4:00 ráno schádzame a štartujeme a myslím, že pozrite sa na ten pelotón, každý sa na to teší, sú to také cyklistické Vianoce," uviedol usporiadateľ cyklomaratónu Jozef "Efa" Tóth. Na štart 315-kilometrovej trate sa postavilo 280 cyklistov. 

Do Liptovova dorazili podvečer. Veľká horúčava počas cesty ich zdržala. Slnko im bralo sily. Teplota bola stále okolo 30 stup§ov Celzia. Dokonca aj v Liptove. "Maxi ťažké s tou horúčavou, pozerala som len na koleso pred sebou a bicykle pred sebou," vraví jedna zo zúčastnených. 

A v cieli nechýbalo napokon zaslúžené pivko. Tento maratón nebol o víťazoch."Ešte som nikdy nedal žiadnu cenu prvému, my sme šťastní, že sme se, prišli. 315 km. Víťaz je ten, ktorý má najviac kg, ktorý je najstarší, ktorí najviac tlačil. Je to cyklisticky krásna rodina, kde si navzájom pomáhame," vraví Tóth. 

Súvisiace články