Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodná slalomárka Jana Dukátová je hrdá mama
Zdielať na

Vodná slalomárka Jana Dukátová je hrdá mama

BRATISLAVA / Slovenská kajakárka a trojnásobná majsterka Európy do 23 rokov Jana Dukátová sa stala mamou. V pondelok napoludnie sa jej narodila dcéra Lívia. Z pôrodnice poslali takýto krásny pozdrav.

"Milí priatelia, s radosťou by sme Vám chceli oznámiť, že dnes napoludnie sa nám v ružinovskej nemocnici narodila dcérka Lívia. Janka aj dcéra sú v poriadku. Lívia má 46 cm a 3,18 kg. Pozdravujem a my si to ideme užívať," znelo v nadšenej správe. K tej hrdý otec pripojil aj túto snímku:

Jana Dukátová

34-ročná bratislavská rodáčka tvorí pár so svojim trénerom a manažérom Róbertom Orokockým, s ktorým spoločne žije už od OH 2012 v Londýne.

Historický prvá majsterka sveta v C1 Jana Dukátová doteraz štartovala na dvoch olympiádach, v Londýne 2012 skončila šiesta a v Riu de Janeiro 2016 štvrtá. Na svojom konte má dovedna osem medailí z MS (3-4-1), z toho päť individuálnych (2-3-0). Skúsená športovkyňa si v januári, keď informovala o svojom tehotenstve, nepripúšťala, že by materstvo pre ňu znamenalo koniec súťažnej kariéry. "Ak všetko pôjde bez komplikácií, tak v jari 2019 vycestujem do Austrálie a začnem sa naplno pripravovať na olympijskú kvalifikáciu do Tokia. Avizovala som, že na OH 2020 by som chcela nielen štartovať, ale zabojovať tam aj o medailu. Nič na tomto sne zatiaľ nemení ani moje tehotenstvo," povedala Dukátová v januári pre denník Šport.​

​​

Súvisiace články