Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Športovci prisahali u prezidenta, že budú hrať na olympiáde fair play
Zdielať na

Športovci prisahali u prezidenta, že budú hrať na olympiáde fair play

BRATISLAVA / Dvadsiatetretie zimné olympijské hry sa v juhokórejskom Pjongčangu začnú už o pár dní. Slovensko tam bude zastupovať 56 športovcov a slávnostný sľub, že sa budú snažiť podať čo najlepší výkon bez dopingu či drog a v mene fair play, vyslovili priamo pred prezidentom Andrejom Kiskom.

V budove starej Národnej rady na Župnom námestí v Bratislave sa v utorok stretli desiatky slovenských olympionikov pred cestou do kórejského Pjongčangu.

Slovenská výprava na čele s riaditeľom nášho olympijského výboru Romanom Bučekom bude mať nakoniec 121 členov: 56 športovcov, ku ktorým sa pridá 65-členný sprievod. Deviatého februára na slávnostnom otvorení zimných olympijských hier bude vlajkonosičkou našej výpravy zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová.

"Drží vám prsty celá naša krajina, ja ako prezident, som rád, že niektorých budem môcť vidieť naživo," povedal Andrej Kiska. Časť slovenských športových výkonov si prezident pozrie na vlastné oči. "Dokonca stihnem aj zápas našich hokejistov s Ruskom, potom musím letieť domov," povedal prezident. 

​Sľub v mene všetkých slovenských olympionikov predniesli Alena Procházková, ktorá bude reprezentovať našu krajinu v behu na lyžiach a paralympionik Martin France. "Bolo to veľmi príjemné, prijal som to so cťou, keď ma oslovili, som jeden z tých, ktorí sú najdlhšie v tomto kruhu, som aj rád, že som sa nezasekol a samozrejme sľub dodržíme a budeme na to dohliadať," povedal France. 

Súvisiace články