Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa odborníkov medailu na OH získame. Najväčšiu šancu má Kuzminová
Zdielať na

Podľa odborníkov medailu na OH získame. Najväčšiu šancu má Kuzminová

Archívne video

BRATISLAVA / Úspešnosť krajiny na olympiáde sa hodnotí na základe počtu získaných medailí. O tom, koľko by si ich v Pjongčangu mali vybojovať Slováci, sa vedú rôzne dohady a špekulácie.

Slovensko na zimnej olympiáde v Pjongčangu bude reprezentovať 54 športovcov. Teda menej ako na predchádzajúcich dvoch hrách. No ako to už býva zvykom toto na vieru fanúšikov v medaily nepôsobí.

V tom koľko by ich malo byť a kto by ich mal získať, má väčšina z nich jasno. "Dúfame, že dve, snáď Kuzminová," hovoria Slováci. Konečná nominácia slovenských olympionikov, ktorí o nej budú bojovať, bude známa až 26. januára. "Myslím si, že prognózy môžeme robiť až keď budeme vedieť záverečné počty, ale dnes vieme, že zjazdové lyžovanie je pre nás veľkou nádejou na dobré umiestnenie a takisto biatlon," informuje generálny sekretár Slovenského olympijského výboru Jozef Liba. 

Aj podľa zahraničnej firmy zaoberajúcej sa spracovaním športových dát a tvorbou predpovedí by sme sa na blížiacej sa olympiáde mali dočkať cenných kovov. Zlato nám však neprorukuje "Tešme sa, že budú medaile, ale neviem povedať či bude jedna, dve, tri," pokračuje Liba. 

"Bookmakeri predpokladajú, že naši reprezentanti získajú minimálne jednu medailu, pričom táto veľká pravdepodobnosť je vyjadrená nízkym kurzom 1,27. To, že by slovenská reprezentácia bola veľmi úspešná a získala by napríklad 3 medaily a viac, však už veľmi neočakávajú, čomu zodpovedá aj kurz 3,35," hovorí riaditeľ spoločnosti tipsport Martin Tabák.

Pre mnohých visí veľký otáznik nad hokejovým turnajom, na ktorom budú v Kórei chýbať hráči z NHL. A podobné je to aj so zostavou slovenskej reprezentácie. "V týchto dňoch manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan a tréner Craig Ramsay tvoria káder na blížiace sa olympijské hry, mal by byť hotový okolo 20.januára," povedal hovorca slovenského ľadového hokeja Peter Jánošík. Napriek tomu predpovede stávkových kancelárii pokiaľ ide o našich hokejistov sú už známe.

"Naši hokejisti do boja o medaile pravdepodobne nezasiahnu, kurz na zlato pre hokejistov má hodnotu 50:1," uviedol Tabák. 

Takmer mesiac pred začiatkom najväčšieho športového sviatku sú bookmakeri za jedno s odborníkmi a aj fanúšikmi v tom, kto by však na tú zlatú medailu siahnuť mohol. "Šance sú vždy a v tomto ponímaní aj kurz 2,7. Najbližšie k zlatu by mohla byť po posledných výsledkoch vo svetovom pohári Anastasia Kuzminová," hovorí riaditeľ spoločnosti Martin Tabák. 

Súvisiace články