Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matej Tóth exkluzívne pre TV JOJ: Vytrápil som sa, ale našiel som v tom niečo pozitívne
Zdielať na

Matej Tóth exkluzívne pre TV JOJ: Vytrápil som sa, ale našiel som v tom niečo pozitívne

NITRA/BRATISLAVA / Slovenský olympionik Matej Tóth sa v stredu dozvedel verdikt od Medzinárodnej atletickej federácie. Tá rozhodla, že je nevinný. Exkluzívne pre TV JOJ uviedol, že sa počas čakania poriadne vytrápil, ale v celom prípade našiel aj niečo pozitívne.

"Dá sa povedať, že ako po pretekoch. Ten adrenalín tak telom lomcuje, že chvíľu to trvá, kým sa človek upokojí. Navyše prišlo toľko gratulačných správ a povzbudivých, že som nemal srdce neodpisovať. Tak som sa do toho pustil. Bolo asi pol druhej, keď som zaspal, čo je na mňa už veľký výkon a už o nejakej šiestej sme vstávali," odpovedal Matej Tóth exkluzívne pre televíziu JOJ na otázku, ako sa cíti.

Tóth sa podľa vlastných slov poriadne za osem mesiacov, kedy čakal na verdikt, vytrápil. "Ja sa snažím nájsť zo všetkého niečo pozitívne a myslím, že aj v tomto bolo veľa pozitívneho a ukázalo mi to obrovskú silu našej rodiny. Takisto obrovskú podporu ľudí, inštitúcií, mojich partnerov. Veľmi ma to posilnilo," dodal.

"Verím, že táto správa mi dá krídla. Po tých negatívnych správach mi zobrali čistú radosť zo športovania tak verím, že teraz sa mi vráti a opäť to bude šliapať na tréningoch a pretekoch," dodal Tóth.

​Cieľom majstrovstvá Európy

Počas čakania na verdikt Medzinárodnej atletickej federácie mal Tóth so svojim trénerom dva plány. Plán A bol, že ak chcú pomýšľať na augustové majstrovstvá Európy, tak sa musia pripraviť na marec na majstrovstvá Slovenska. V Dudinciach musí splniť limit, keďže tento rok 50 kilometrov nešliapal. "Chvíľu to trvá, kým to telo sa dostane do top formy. Plán je taký, že v marci by som mal začať súťažiť," uviedol Tóth.

Tóth v rozhovore pre televíziu JOJ povedal, že mu prišlo veľmi veľa gratulačných a podporných správ. Aj od slovenských či zahraničných športovcov. "Všetci sa tešia, že ma zase uvidia na trati," dodal.

Slovenský olympionik sa v budúcnosti chce zamerať na zmenu pravidiel a to, aby boli športovci viac chránení. On sám mal šťatie na ľudí, ktorí sa okolo neho zomkli a aj finančné možnosti. "Nie každý športovec si to ale môže dovoliť, dať takéto sumy. Keby som išiel pred komisiu nepripravený, určite by to zmietla zo stola a išiel by som na súd," dodal.

Ako šéf komisie športovcov Slovenského olympijského zväzu chce presadiť to, aby sa zrovnoprávnil vzťah organizácia a športovec. "Mali by byť na jednej úrovni a nie, aby mala organizácia všetko pod palcom a robila si čo chce a športovec nič," dodal Tóth.

Súvisiace články